Ямбол. Празникът на Ямбол започна в 9:00 часа със Света

...
Ямбол. Празникът на Ямбол започна в 9:00 часа със Света
Коментари Харесай

Света литургия, празничен ритуал и тържествена сесия поставиха началото на празничните събития в Деня на Ямбол – Свети Дух

Ямбол. Празникът на Ямбол стартира в 9:00 часа със Света литургия на храмовия празник на считания за най-стария православен храм в града – „ Света Троица “, отслужена от Негово Преосвещенство Агатополския свещеник Иеротей, викариен свещеник на Сливенския митрополит. Това оповестиха от Община Ямбол .

На литургията участваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански, заместник-кметовете Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, общински съветници.

В 10:00 часа стартира тържествения обред по издигане на националния трикольор, флага на Община Ямбол и знамето на Европейския съюз пред постройката на Община Ямбол.

Валентин Ревански поздрави ямболци с празнично слово.
Тържествената сесия на Общински съвет-Ямбол стартира в 11:00 часа в зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “.

Концертмайсторът на Камерен оркестър „ Дианополис “ Красимира Султанова и Румен Бошнаков поздравиха присъстващите с няколко осъществявания.

Кметът сподели в словото си: „ Всяка година Ямбол отбелязва своя ден на християнския празник Свети Дух, знак на вярата и вярата! Вярата, че с общи старания и добър разговор, ще продължим да работим в името на жителите на нашия град. С вярата, че всеки един, който е тук, мисли и работи за по-доброто бъдеще на Ямбол. Не единствено в този празничен ден, а постоянно! “
На тържествената сесия бяха връчени премиите във връзка Деня на Ямбол. Със званието „ Почетен жител на град Ямбол “ бяха удостоени състезателката по битка Станка Златева и поетът Тенко Тенев.
Шампионката сподели: „ Ямбол е моят град. Благодаря на господин Ревански, под негово управление Ямбол се развива и всички могат единствено да завиждат. “
Теодора Атанасова, ученичка от ПМГ „ Атанас Радев “, показа поета с няколко негови стиха.
Тенко Тенев прочете в словото си: „ Догодина, в случай че съм жив и здрав, ще отбележа 50 години от първата ми обява в централния щемпел. В този безпределно уединен поминък съм срещал наслади и горчилки, самопризнание и горест, само че постоянно съм следвал моето верую – залагам на положителното у индивида. “
Наградата на Ямбол за 2021 година да получи Природо-математическа гимназия „ Атанас Радев “ за забележителен принос в развиването на град Ямбол. Историята и триумфите на учебното заведение бяха показани в презентация, която присъстващите общински съветници и жители изгледаха.

„ Аз съм от втория випуск на гимназията, по тази причина тя си е „ моята гимназия “. Минал съм през нея като възпитаник, като преподавател, заместник-директор и шеф. Повече от половината ми живот – 32-33 години, минаха в това учебно заведение. През останалото време съм мечтал това да се случи. Благодаря на ямболската общност и на нейните представители – общинските съветници и кметското управление, които почетоха напъните на всички учители от 1971 година до момента “ сподели Евгений Иванов, шеф на учебното заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР