Ямбол поднесе голямата изненада за Купата на България по баскетбол,

...
Ямбол поднесе голямата изненада за Купата на България по баскетбол,
Коментари Харесай

"Ямбол" е голямата изненада във Ф4 за Купата на България

" Ямбол " сервира огромната изненада за Купата на България по баскетбол, елиминирайки любимеца " Берое " още на 1/4-финалите от шампионата в Панагюрище. В последния мач от първата фаза на конкуренцията в зала " Асарел Медет " възпитаниците на Тони Дечев се постановиха с 98:88 над старозагорци, водени от някогашния народен селекционер Любомир Минчев.

Иван Лилов изнесе следващ мощен мач с 22 т., 6 битки и 6 асистенции за " Ямбол ". С 18 т. и 7 асистенции за триумфа способства американецът Ерик Макгил, а сънародникът му Франклин Уилямс добави 16 т. За " Берое " Кей Джей Фейгън вкара 22, Джими Гавин осъществя 18, а с по 13 приключиха Кейлъб Бишъп и Симеон Илиев.

" Спечелихме с отборна игра в нахлуване и доста кошове - разяснява водачът на ямболии Лилов. - Победата пристигна от нападението, отбраната ни не се получи, надвкарвахме се. Абсолютно си вярвахме, победихме ги в Стара Загора, по тази причина се радвахме, когато ни се паднаха за противник, тъй като против останалите тимове от Топ 4 нямахме късмет. И преди мача вярвахме, че имаме сили, и го показахме на терена. "

На 1/2-финалите " Ямбол " ще се изправи против носителя на трофея от последните две издания на шампионата " Левски ЛУКойл ". Тимът на Константин Папазов стартира отбраната с безпроблемна победа над " Спартак " (Плевен) със 101:62.

" Във всички случаи не съм очаквал толкоз лесна победа - показа Папазов. - Подходихме съществено към мача, показахме го с държанието си в първото полувреме. Съперникът има доста повече достолепия. Опитаха се първоначално, само че при нас има повече прохлада и по-голяма ротация, което не може да не даде отражение в резултата. "

Другите два отбора във Финалната четворка са " Рилски състезател " и " Балкан ", които още в четвъртък завоюваха своите 1/4-финали надлежно против " Академик " (Пловдив) с 87:78 и против " Черноморец " с 84:71. Полуфиналите за Купата на България са през днешния ден от 17:00 и 20:00 ч., а дуелът за трофея е в понеделник от 19:00 ч. Всички срещи се излъчват директно по платения ТВ канал " Макс спорт 2 ".

 

КУПА НА БЪЛГАРИЯ Пожарна охрана БАСКЕТБОЛ 2021

 

1/4-финали

" Рилски състезател " - " Академик " (Пловдив) 87:78
" Балкан " - " Черноморец " 84:71

" Левски ЛУКойл " - " Спартак " (Плевен) 101:62
" Берое " - " Ямбол " 88:98

 

1/2-финали

" Рилски състезател " - " Балкан " 13 март, 17:00 ч. (по Макс спорт 2)
" Левски ЛУКойл " - " Ямбол " 13 март, 20:00 ч. (по Макс спорт 2)

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР