Ямбол. Почитателите на класическата музика в Ямбол ще се насладят

...
Ямбол. Почитателите на класическата музика в Ямбол ще се насладят
Коментари Харесай

Концерт на Цветомира Гицова и Камерен оркестър „Дианополис“ с гост-диригент Иван Янакиев ще се проведе в Ямбол на 21 март

Ямбол. Почитателите на класическата музика в Ямбол ще се насладят на концерт на Камерен оркестър „ Дианополис “ и сопраното Цветомира Гицова, който ще се състои на 21 март от 11.00 часа в зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “ – Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

В програмата ще звучат творби на Вивалди, Хендел, Менделсон, Верди, Пучини, Григ, Черкин и други известни композитори.

Гост-диригент е Иван Янакиев, началник на Български камерен оркестър –Добрич. Маестро Янакиев е един от най-перспективните и надарени млади диригенти в България. Той е приключил Музикалната академия в София със компетентност „ Хорово диригентство “. Работил е на свободна процедура, като паралелно с това е бил дисертант към Института за проучване на изкуствата на Българска академия на науките, помощник в музикалния отдел на Тиролския фестивал в Ерл, Австрия, шеф на Фондация „ 432 херца “ и диригент на едноименния оркестър, който е негов персонален план.
Цветомира Гицова е добре позната на ямболската аудитория. Талантливата певица се е изявявала двадесет години в Музикалния спектакъл „ Драган Кърджиев ” – Ямбол, в този момент е солист на Камерен отбор „ Дианополис ”.
Гицова е приключила Средно учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова ” - град Стара Загора. Висшето ѝ музикално обучение е от Академията за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив – компетентност „ Солово и класическо пеене “.

Цветомира Гицова е пяла с Видин Даскалов и с други звезди на оперетата - Арон Аронов, Ной Николов, Хермина Михайлова. Тя е притежател на премията „ Сребърен герб “ на Ямбол. Билети за концерта се продават в Културно-информационен център „ Безистен “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР