Ямбол. Окръжна прокуратура - Ямбол внесе в съда искане за

...
Ямбол. Окръжна прокуратура - Ямбол внесе в съда искане за
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Ямбол внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж и жена, пренесли през границата на страната над 58 кг хероин

Ямбол. Окръжна прокуратура - Ямбол внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на С.Ц. и В.В. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура . Те са упрекнати за това, че незаконно са пренесли през границата на страната 58,766 кг. хероин. По цени на съдопроизводството цената на наркотичното вещество възлиза на 2 347 080 лв..

Престъплението е осъществено на 11.12.2021 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово, общ. Елхово. То е квалифицирано по чл.242, ал.4, предл.1, вр. ал.2, предл.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс, защото контрабандата е в изключително огромни размери, казусът е изключително тежък, а двамата обвинени са работили в качеството на съизвършители.

Наркотичното вещество е намерено с помощта на отличните дейности на митническите чиновници.
По време на следствието е открито, че хероинът е транспортиран в лек автомобил, ръководен от С.Ц. Той е дошъл на входящо трасе от Турция за България. В зоната за митнически надзор водачът и пътуваща с него жена са декларирали, че нямат нищо за обявление. При инспекция на транспортното средство митническите чиновници откриват, че фабричната празнина за прибиране на преносимия таван на автомобила не може да бъде отворена. Шофьорът е декларирал, че устройството е развалено. Въпреки неговите изказвания, митническите чиновници правят щателна инспекция и откриват във фабричната празнина общо 114 пакета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, реагиращо на полеви тест като хероин.

Окръжен съд-Ямбол е насрочил съвещанието си за 14.12.2021 година от 14.30 ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР