Ямбол. На 18 април, неделя, със съдействието на Община Ямбол

...
Ямбол. На 18 април, неделя, със съдействието на Община Ямбол
Коментари Харесай

Първият лекоатлетически пробег „Ямбол рън“ ще се проведе на 18 април

Ямбол. На 18 април, неделя, със съдействието на Община Ямбол в парк „ Боровец “ ще се организира първият лекоатлетически пробег „ Ямбол рън “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Началото на събитията ще бъде сложено с конференция на 15 април, четвъртък, от 11:00 в постройката на Общинска администрация. Като съпътстващо мероприятие на 16 април, петък, е планувано осъществяване на семинар по програмата „ Детска атлетика “. Тя е част от самодейността „ Да открием 100 гения за атлетиката в България “ на Министерство на младежта и спорта и Българска федерация по лека атлетика.
Семинарът е ориентиран към учителите по физическо образование и спорт, има за цел да ги запознае с програмата и те да я ползват в ежедневната си активност с децата и младежите. Ще се извърши и образование по програмата „ Ай рън клийн “ /антидопинг стратегия на Европейската лека атлетика/. На всички участници Българска федерация по лека атлетика ще издаде документ. Откриването на семинара е 9:00 часа в зала 107 на община Ямбол.

Отново в петък, от 14:00 часа, пред Община Ямбол ще се организира практическо занятие, в което ще имат опция да вземат участие и възпитаници, имащи гений и проявяващи интерес към леката атлетика. На участниците Община Ямбол и Българска федерация по лека атлетика са подготвили изненади и награди. За записване за семинара: atletika [email protected].
Право на присъединяване в първия лекоатлетически пробег „ Ямбол рън “-2021 имат всички искащи, родени преди 2007 година и записали се на www.runbulgar.com. Другият вид за регистрация е на 17 април, събота, от 10:00 часа до 18:00 часа в хотелски комплекс „ Боровец “.
На 17 април, събота, от 16:30 часа до 18:00 часа ще се организира и открита подготовка по трасето на надпреварата.

В неделя, 18 април, от 8:00 часа до 9:00 часа е приемането на номера и стартов пакет в лесопарк „ Боровец “.
В 10:00 часа на входа на лесопарка ще бъде обещано началото на всеобщия старт на отдалеченост 7,44 километра, а от 11:30 часа е стартът на смесени щафети – 4 х 2,48 км. Всяка щафета се състой от 2 мъже и 2 дами.
Награждаването е в лесопарк „ Боровец “ от 12:30 часа. Общият награден фонд е в размер на 2700 лв..

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР