Ямбол. Десетки доброволци се включиха в пролетното почистване на лесопарк

...
Ямбол. Десетки доброволци се включиха в пролетното почистване на лесопарк
Коментари Харесай

Десетки доброволци се включиха в пролетното почистване на лесопарк „Боровец“ в Ямбол

Ямбол. Десетки доброволци се включиха в пролетното разчистване на лесопарк „ Боровец “, проведено от Общинско дружество „ Паркове и зони за отдих и спорт “, Фондация „ Тервелъ “, Превантивно-информационен център – Ямбол, Ямболска търговско-промишлена палата, КНСБ – Ямбол и други неправителствени организации. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

За няколко часа участниците в екологичната самодейността почистиха лесопарка от битовите боклуци.
Чували и ръкавици бяха обезпечени за всички, а „ Боровец “ беше разграничен на зони, за всяка от които имаше отговорници и място за събиране на отпадъците.

Изхвърлянето на отпадъци измежду природата е един от огромните проблеми на обществото. Фактът, че толкоз доста доброволци се сплотиха в самодейността, ни дава религия, че ставаме все по-отговорни и загрижени за това, което се случва към нас.
Община Ямбол благодари на основателите за основаната организация и на участниците, които отделиха време и сили, с цел да почистят лесопарк „ Боровец “.

Акцията е отдадена на Деня на Земята - 22 април. От Община Ямбол приканват да градът да се пази, тъй като е наш общ дом.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР