Яли е най-загадъчното племе в света. Някои изследователи твърдят, че

...
Яли е най-загадъчното племе в света. Някои изследователи твърдят, че
Коментари Харесай

Яли, едно от последните останали канибални племена в света

 Яли е най-загадъчното племе в света. Някои откриватели настояват, че членовете на общността са канибали и, с цел да влезе на тяхна територия външен човек, би трябвало да заобикаля клопките, сложени на всички места. Съществува обаче мнение, че Яли въобще не са канибали, а вегетарианци! И по този начин, кои са тези мистериозни хора?

Племето Яли, което живее най-вече в Папуа Нова Гвинея и Индонезия, е известно като една от най-зловещите общности в света. Яли, което значи " хора от Изтока “, се смята за племето на човекоядците.

Индонезия и Папуа Нова Гвинея, ситуирани в Югоизточна Азия, са дом за най-странното и рисково племе в света. Племето Яли води много изолиран живот от останалия свят, в сходство със личните си правила и обичаи. От географска позиция те, дължат това, наред с други неща, на обстоятелството, че са островни хора.

Яли, които в продължение на хиляди години на практика не са имали контакт с други хора, с течение на времето в доста връзки се изолирали от други общности.

За да стигнете до селата Яли, би трябвало да изтърпите доста часове вървене. В последна сметка там, където живеят Яли, няма нито асфалтов път, нито цивилизован превоз. Във всичко, което идва извън, Яли виждат опасност и слагат разнообразни клопки за тези, които желаят да посетят регионите си на престояване.

До 60-те години този район е бил недосегаем даже за ръководещите управляващи. През последните 60 години Яли се запознавали със модерни хора и модерното общество. Почти нищо не се знае за живота и историята на жителите на района до 60-те години.

Въпреки че към този момент са осъвременени, Яли към момента се придържат мощно към своите обичаи и традиции, най-видимо към премяната на мъжете. Дори и в този студен планински климат, мъжете носят само кратуна за пениса. За декоративните си цели, те не употребяват нищо друго с изключение на кости и свински или кучешки зъби.

Основното, с което е известно това племе, е, че не е гостоприемно за чужденци. Освен това Яли се смятат за едно от последните останали канибални племена в света. Днес обаче истинността на това мнение е мощно спорна.

Освен това, някои обстоятелства даже демонстрират, че Яли са вегетарианци. Но, несъмнено, нито първото, нито второто към момента не са тъкмо потвърдени. Според наличната информация до неотдавна Яли са залавяли пленници по време на войни с враждебни племена и нищо повече не се чувало за тези хора.

Изследователите имат вяра, че враговете, които са били взети в плен, са могли да бъдат жертвани в избрани празнични дни. Тъй като обаче в района към момента не са осъществени цялостни проучвания, няма точна информация за това, написа pochivkablitz.

В същото време е добре прочут фактът, че Яли, въпреки и не по същия метод, както преди, само че най-малко в свещени дни за себе си, убивали пленниците си и употребявали костите им като аксесоари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР