Ягодите са един от най-вкусните и полезни плодове, които можем

...
Ягодите са един от най-вкусните и полезни плодове, които можем
Коментари Харесай

Ягодите

Ягодите са един от най-вкусните и потребни плодове, които можем да консумираме. Те са богати на витамини, минерали и антиоксиданти, които имат голям брой изгоди за здравето ни.

Една от най-големите изгоди от потреблението на ягоди е тяхната дарба да понижават риска от разнообразни болести. Те са богати на антиоксиданти, които оказват помощ да се понижи риска от разнообразни типове рак, в това число рак на гърдата, рак на черния дроб и рак на дебелото черво.

Освен това, ягодите са богати на витамин С, който е значим за здравето на кожата, косата и ноктите. Те също по този начин съдържат витамин К, който е значим за здравето на костите и оказва помощ да се понижи риска от остеопороза.

Ягодите също по този начин са богати на фибри, които оказват помощ да се усъвършенства храносмилането и да се понижи риска от диабет и сърдечно-съдови болести. Те също по този начин са нискокалорични, което ги прави идеална храна за хора, които желаят да отслабнат.

Няма съответна група хора, които не би трябвало да ядат ягоди, само че има някои случаи, при които е належащо да се внимава с тях.

Хората с алергия към ягодите би трябвало да ги заобикалят, защото потреблението им може да докара до алергични реакции като кожни изливи, свръхчувствителност и даже анафилактичен потрес.

При болести на дихателните пътища, като астма или продължителен бронхит, би трябвало също да се внимава при потреблението на ягоди, защото те могат да нервират дихателните пътища и да доведат до увеличение на признаците.

Хората със захарен диабет би трябвало да бъдат деликатни при потреблението на ягоди, защото те съдържат огромно количество захар. Те могат да ядат ягоди, само че в умерени количества и да наблюдават равнищата на кръвната си

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР