Ядките са едни от най-полезните храни, но въпреки това не

...
Ядките са едни от най-полезните храни, но въпреки това не
Коментари Харесай

Не консумирайте повече от 50 грама ядки дневно, ако не искате да се случи това

Ядките са едни от най-полезните храни, само че все пак не трябва да се прекалява с количеството, което похапваме.

Знаете, че съвсем всяка една храна, в случай че се употребява в огромни дози, е нездравословна за нас. Специалистите по хранене ни поучават да се придържаме към ежедневна норма от 30– 50 грама ядки дневно. Ако въпреки всичко се отпуснем и решим да похапнем малко повече, не трябва да се изненадваме като забележим, че сме качили килограми или пък стомахът ни се е раздразнил.

В 100 грама ядки се съдържат почти към 600 калории, което не е по никакъв начин малко. Възможно е цялото това количество да провокира реакции на стомашно – чревния тракт.

Според едни от най-уважаваните диетолози, не трябва дневно да се похапват повече от 10-12 бадема.

Ядките са потребни и все пак, че би трябвало да се придържаме към рационална консумация, ние никога не трябва да се лишаваме от тях. Те са богати на мазнини, които съумяват да понижат неприятния холестерол и да възстановяват неговите равнища.
 Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да накисваме ядките? Защо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да накисваме ядките?
И сами знаете, че ядките имат редица потребни хранителни субстанции. Това е една от аргументите да ги включвате колкото се може по-чес...

Орехът е извънредно богат на Омега – 3 и е безпределно потребен за сърцето и кръвоносните съдове. Също по този начин укрепва паметта, за което подсказва формата на самата ядка.

Хората, които са на възраст сред 60 – 70 години, наложително би трябвало да употребяват този хранителен артикул. Разнообразието от ядки ще им дава сили и сила.

Похапвайте тези вкусотии, само че не прекалявайте с количествата. Поставете си предел от 50 грама на ден, който да не надхвърляте.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР