Яденето на сусам може да понижи риска от развитие на

...
Яденето на сусам може да понижи риска от развитие на
Коментари Харесай

Сусамът намалява риска от рак на гърдата

Яденето на сусам може да намали риска от развиване на рак на гърдата. Това е едно от най-разпространените болести измежду дамите и всекидневно визира 150 дами във Англия.

Учените от организацията за проучване на рака Cancer Research UK са безапелационни, че постоянното похапване на сусамово семе способства за понижаване на риска от рак на гърдата поради съдържащите се в семената му лигнани, които след консумация се трансформират в характерни съединения, борещи се с рака.

Сусамовото семе има богато наличие на фитоестрогени, които от своя страна способстват за регулирането на производството на естроген в тялото. Тези субстанции също по този начин имат свойството да попречват растежа и разпространяването на туморите. Сусамът съдържа и сезамин – едно от главните субстанции в семената, за които е потвърдено, че стопират развиването на раковите кафези.

 

За какво още е потребен?
Освен това този артикул е доста добър източник на манган и мед, също по този начин и на калций, магнезий, желязо, фосфор, витамин В1, цинк и диетични фибри. Той има положително влияние при ревматоиден артрит, като понижава болката и подуването поради медта, която съдържа. Магнезият в него пък се отразява ужасно за понижаване на високо кръвно налягане и диабет, предотвратява троичния конвулсия на кръвоносните съдове, има добър резултат върху дихателни конвулсии при астма. Калцията и цинкът в сусама пък подкрепят в предварителната защита на загуба на костна тъкан, която може да настъпи вследствие на менопаузата или при избрани болести, като ревматоиден артрит.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР