Още преди началото на първата тренировка на „Ред Бул Ринг“

...
Още преди началото на първата тренировка на „Ред Бул Ринг“
Коментари Харесай

Валтери Ботас ще стартира Гран При на Австрия последен

Още преди началото на първата тренировка на „Ред Бул Ринг“ механиците на базирания в Хинвил отбор сложиха четвъртите двигател с вътрешно горене, турбо компресор, MGU-H и MGU-K в колата на Ботас при разрешени само три бройки от тях за целия сезон. Освен това той ще използва и третата си контролна електроника за сезона, а пилотите могат да използват само две такива за сезона.

Именно поради тази причина Ботас ще стартира неделното състезание на „Ред Бул Ринг“ от дъното на колоната независимо какво ще постигне той в утрешния спринт. В него обаче той ще стартира от позицията, която си завоюва по време на квалификацията по-късно днес. Това е така тъй като всички наказания за нови двигатели важат само за същинското състезание.

През предходната година Ботас завоюва спринта на „ Монца “, в който започва първи, само че по-късно потегли финален в надпреварата за Гран При на Италия. Впоследствие финалндецът направи едно доста мощно каране и се качи на подиума.

До момента през сезона освен Ботас още Фернандо Алонсо, Юки Цунода и Шарл Леклер имаха наказания за използването на допълнителни компоненти в своите задвижващи системи. Алонсо потегли последен в домашното си Гран При на Испания, докато Цунода и Леклер бяха наказани в Канада.

В случаи, в които повече от един пилот бъдат пратени да стартират от дъното на колоната, тогава те ще бъдат подредени спрямо резултатите си от квалификацията или спринта, независимо кой пилот колко места реално наказание трябва да получи.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР