World Press Institute, медийна организация, базирана в Съединените щати, организира

...
World Press Institute, медийна организация, базирана в Съединените щати, организира
Коментари Харесай

Топ разследващи журналисти от чужбина идват у нас |

World Press Institute, медийна организация, основана в Съединените щати, провежда конференция в България, озаглавена „ Нови хоризонти в публицистиката ”. Събитието, сътрудници на което са Фондация „ Америка за България ” и Асоциацията на европейските публицисти, ще се състои на 24 и 25 септември в Гранд хотел „ Милениум ” в София и събира на едно място водещи фигури в международната публицистика.

В София идват имена като:

Джон Харис - съосновател на POLITICO, един от най-посещаваните новинарски уеб сайтове в Съединените щати. Харис придобива интернационална известност за напъните си да сътвори нов публицистичен и бизнес модел, който да поддържа качествената публицистика в ерата, когато медийната промишленост минава през радикална смяна.

Майкъл Монтгомъри – продуцент на радио/подкаст поредицата за проверяваща публицистика Reveal на Центъра за проверяваща публицистика в Калифорния. Той е притежател на голям брой журналистически награди и публицист с дълготраен опит в областта на радиото, малкия екран и печата, Монтгомъри е сътрудничил с Асошиейтед прес, Ен Пи Ар, Би Би Си, Ей Пи Ем и „ Фронтлайн ”;

Пол Стайгър – създател и някогашен основен редактор на ProPublica, онлайн платформа за проверяваща публицистика, от 2008 до 2012 година За този интервал публицистите от ProPublica получават две награди „ Пулицър “ през май 2010 година и май 2011 година

Брита фон дер Хайде - началник на отдела по проверяваща публицистика в NDR, най-големия немски публичен радио-телевизионен оператор в Хамбург. Екипът дава отговор за радио, телевизионните и онлайн следствия на NDR. От 2014 година до 2019 година Брита е режисьор, редактор и заместник-ръководител на проверяващия отдел за съдействието сред NDR, WDR и Süddeutsche Zeitung, където взе участие в проверяващи планове, в това число Panama Papers и Implant Files.

Павол Шалай - началник на бюрото за Европейския съюз/Балканите на интернационалната организация „ Репортери без граници “ (RSF). Преди да се причисли към RSF в Париж, Шалай работи в продължение на осем години като редактор и публицист. Между 2016 година и 2020 година той е редактор с сектор „ Енергетика и околна среда “ в европейското издание EURACTIV

WPI е организация с близо 60-годишна история, която предизвиква свободата на пресата и дава опция на публицисти от целия свят да посетят Съединени американски щати, в границите на обучителна стратегия. До момента от опцията са се възползвали над 500 настоящи публицисти от 94 страни, включително и 10 представители на български медии.

Сред участниците в конференцията ще бъдат стипендианти на WPI, известни публицисти от Англия, Южна Африка, Германия, Украйна и България.

Конференцията е ориентирана към професионални публицисти, както и към жители с интерес по тематиката проверяваща публицистика, независимост на словото и нови формати за описване на истории. Пълната стратегия на събитието ще намерите на уеб страницата на конференция, където може да се регистрирате, с цел да се включите в събитието онлайн. Поради настоящите противоепидемични ограничения, наличието в залата е извънредно лимитирано. Лекторите ще бъдат налични за изявленията и участия в български медии след предварителна поръчка, в сходство с програмата им в България. Ако желаете да отправите такава поръчка, молим да пишете на [email protected].
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР