Wild Beasts – групата, която донесе чувственост, лиричност и комплексност

...
Wild Beasts – групата, която донесе чувственост, лиричност и комплексност
Коментари Харесай

Wild Beasts казаха официално своето сбогом


Wild Beasts – групата, която донесе страст, лиричност и комплексност в актуалната английска инди-сцена разгласи, че приключва 13-годишната си активност.

В петък четиримата членове на бандата разгласиха в "Туитър" прощалното си писмо, в което показаха, че "досега са се грижили за нещо извънредно скъпо и не желаят то да избледнее, до момента в който си движат напред в живота си", само че не дадоха съответна причина за раздялата си.

За утешение на почитателите си, обаче, британците от Кендал намекнаха, че най-вероятно ще изнесат няколко прощални концерта, с които да "отпразнуват заедно" с феновете си края на кариерата си.

Wild Beasts се образува в Кендал, Къмбрия през 2004 година и постепенно стартира да превзема сцената с помощта на неповторимата композиция сред впечатляващия фалцет на фронтмена Хейдън Торп и баритоновия глас на втория си вокалист - Том Флеминг. След енергичния си, изпълнен със полова тема, само че много неуверен дебютен албум Limbo, Panto (2008), година по-късно, групата усъвършенства мелодиите и лиричното си благосъстояние, достигайки характерно минималистично софт рок звучене. Така, с тавата Two Dancers даже печели и номинация за "Меркюри".

Следват още три албума, в които към този момент с изключение на артистичния софт рок те към този момент допълват стила си и с доста фънк и опити в електронната музика. Това са надлежно Smother (2011), Present Tense (2014) и Boy King (2016), които им отреждат място в челното топ 10 на класациите, голям брой предложения за фестивали и концертни изяви и ги трансформират в едни от най-неортодоксалните и известни банди в актуалната музика. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР