Wiki Loves Folklore (Мета-Wiki: Wiki Loves Folklore) е международен фотографски

...
Wiki Loves Folklore (Мета-Wiki: Wiki Loves Folklore) е международен фотографски
Коментари Харесай

От 40 до 500 долара награда за снимка на фолклорна тематика дава Wikimedia Commons

Wiki Loves Folklore (Мета-Wiki: Wiki Loves Folklore) е интернационален фотографски конкурс, проведен годишно в Wikimedia Commons за документиране на локалните култури в разнообразни райони на света. Wiki Loves Folklore 2023 е продължение на Wiki Loves Folklore 2022. Проектът започва през 2018 година с Wiki Loves Love 2019. Тогава състезанието е бил за фотоси с тема церемонии и фестивали на любовта.
Можете да изпращате ваши авторски фотоси и видеоматериали, изобразяващи фрагменти от фолклорни фестивали, честване на национални празници, етнически церемонии от разнообразни райони на страната.

Фотографиите могат да са от празници на националните танци, Йордановден, Еньовден, Лазарица, събор на кукери, коледари, нестинарски демонстрации, Баба Марта, празници на българската кухня, фестивали на националното творчество. Организаторите дават опция на националните създатели да изпращят освен снимков материал, само че и национални приказки, предания, митове, легенди, обичайни песни и танци, игри и други. Можете да разгледате някои други оферти за присъединяване и образци тук.
Ще бъдат раздадени следните награди:• 1-ва премия: 500 USD• 2-ра премия: 400 USD• 3-та премия: 300 USD• Топ 10 утешителни награди: 40 USD всяка• Награда за най-хубаво видео и най-хубаво аудио: по 150 USD• Награда за най-хубав консуматор за качване на изображения: Първа премия: 100 USD, Втора премия: 50 USD
Крайният период за изпращане на материалите за присъединяване в състезанието е 31 март. За детайлностите попитайте на адрес: [email protected]

Изискванията на уредниците са всичко изпратено да е по тематиката на състезанието. Снимките и видео материалите не трябва да са прекалено обработени и цифрово изменени - с една дума да са достоверни. Те не трябва да са творби на изкуството заради евентуални проблеми с авторските права. Не бива да са с нецензурно наличие. 

Автор: Fpj455
Още наградени фотоси от предходни състезания можете да разгледате тук.
От Уикипедия оповестяват, че в случай че желаете, можете да участвате и в състезанието по креативно писане. Тази година тематиката е „ Феминизъм и фолклор “. До 31 март 2023 година създайте или разширете към този момент оповестени в международната онлайн енциклопедия публикации за феминизма, биографии на дами и тематики, фокусирани върху превъзмогването на разликите сред мъже и дами, превъзмогване на насадени от етническите постулати закостенелости в разбиранията за пълноправие. Участвайте в този момент на вашия роден език, молят уредниците.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР