Walk into the light Изследване на Евростат показва, че в България

...
Walk into the light
Изследване на Евростат показва, че в България
Коментари Харесай

В България всеки ден се самоубиват по двама човека

 Walk into the light Walk into the light

Изследване на Евростат демонстрира, че в България през 2014 година смъртността от самоубийства е  приблизително към 10 индивида на 100 хиляди.

В България през 2014 година са се самоубили общо 731 индивида,  което прави приблизително по 2 самоубийства дневно, сочат данните от разбора на Евростат за самоубийства измежду жителите на страните от Европейски Съюз за същата година.

Броят на самоубийствата при мъжете е към три пъти по-голям от този при дамите, 554 представители на мощния пол са протегнали ръка над живота през 2014 година, а измежду дамите са регистрирани 174 случая.

Кулминация на случаите на самоубийства е имало през 2011 и 2012 година, когато са се самоубили 800 и надлежно 811 индивида,  сочат данните на специалистите.

Според тях, съотношението на опитите за самоубийство и реализацията е 4: 1, което значи, че през 2014 година в България е имало към три хиляди опити за самоубийство или приблизително 7 до 8 българи дневно са се опитвали да си лишават живота.

Експертите означават април, юни и август, като най-критични, защото тогава се реализира  най-голям % от самоубийствата.

Разследването на Евростат демонстрира, че в България през 2014 година са се осъществили приблизително към 10 самоубийства на 100 хиляди души, а с най-голям индикатор е Литва-  32 случая на 100 хиляди души.

В Европейски Съюз равнището на самоубийствата е приблизително 11 смъртни случая на 100 хиляди поданици за оценения интервал.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР