W25 Монастир, финалДжулия Терзийска – Катлийн Канев 7-5, 5-7, 6-1Джулия

...
W25 Монастир, финалДжулия Терзийска – Катлийн Канев 7-5, 5-7, 6-1Джулия
Коментари Харесай

Джулия Терзийска триумфира с титлата в Монастир


W25 Монастир, край
Джулия Терзийска – Катлийн Канев 7-5, 5-7, 6-1


Джулия Терзийска е шампионка на ITF шампионата с награден фонд 15 хиляди $ в Монастир. Във финалния дуел поставената под №2 се оправи в три сета със съпротивата на представителката на Германия Катлийн Канев след 7-5, 5-7, 6-1.

За Терзийска това е първа купа от Щутгарт през 2020-а и общо 12-а в професионалния тенис. Трофеят е и първи за български тенисист през 2022-а.

С триумфа си Терзийска продължава отличното начало на сезона. Това бе втори шампионат за нея през годината, а на първия в Порто от категория W25 доближи до четвъртфиналите като квалификантка и победи две тенисистки от топ 300.

Титлата в Монастир е реалност, откакто в четири от петте си мача тя съумя да победи в трети сет. Успехът пристигна единствено ден след 26-ия рожден ден на българската тенисистка, която сега е №587 в ранглистата на WTA.

Важна за успеха бе отличната успеваемост при осъществяване на възможностите за пробив – 7 от 11 благоприятни условия. Терзийска завоюва 73% от точките на първи сервис като в това време бе задоволително постоянна и на втори – 45%.

В първия сет българката направи впечатляващ поврат, откакто губеше с 1-5, само че завоюва идващите 6 гейма. Втората част можеше да се развие по еднакъв метод, откакто Канев още веднъж поведе с 5-1 и позволи равнене до 5-5. Все отново в този случай германката се пребори за последните два гейма в сета.

Решителният сет за следващ път през седмицата бе моментът, в който Терзийска откри най-хубавия си тенис. Пробив в самото начало даде стабилен задатък от 3-0, а след още един за 5-1 пристигна и крайният триумф.

Терзийска остава в Монастир, където през новата седмица още веднъж ще бъде №2 в схемата на идващия ITF шампионат на хард там.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР