Взривът срещу колата на главния прокурор в почивния 1 май

...
Взривът срещу колата на главния прокурор в почивния 1 май
Коментари Харесай

Коментар | И като заваляха конспирации... Путин, или Байдън сложиха бомбата за Гешев

Взривът против колата на основния прокурор в почивния 1 май естествено се трансформира в медийно събитие. Между мненията на специалисти, престъпни експерти и някогашни шефове на служби и изказванията на шефа на следствието Борислав Сарафов и неговия заместител Ясен Тодоров по Българска национална телевизия, които допуснаха, че в случай че не е бил брониран автомобила на Гешев Висш съдебен съвет е трябвало да избира нов основен прокурор имаше и рационални въпроси. " Има някои несъответствия, които са смущаващи за мен. Нивото на престъпността в България в последните години не допуска осъществяване на атентат против основния прокурор. От много време не е осъществявано някакво впечатляващо и тежко закононарушение. Най-тежките закононарушения са битови убийства. Освен това, когато прокуратурата направи преди време конференцията, на която обясняваше за заканите, ставаше въпрос за това, че олигарси и нарушители събирали пари да се заплаща на лобисти, които да очернят основния прокурор. За мен е неразбираемо за какво би трябвало да изсипеш голяма сума пари на лобисти, когато се готвиш да убиеш някого ", разяснява в предаването " Преди всички " на БНР някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов.

Взривът против колата на основния прокурор в почивния 1 май естествено се трансформира в медийно събитие. Между мненията на специалисти, престъпни експерти и някогашни шефове на служби и изказванията на шефа на следствието Борислав Сарафов и неговия заместител Ясен Тодоров по Българска национална телевизия, които допуснаха, че в случай че не е бил брониран автомобила на Гешев Висш съдебен съвет е трябвало да избира нов основен прокурор имаше и рационални въпроси.

" Има някои несъответствия, които са смущаващи за мен. Нивото на престъпността в България в последните години не допуска осъществяване на атентат против основния прокурор. От много време не е осъществявано някакво впечатляващо и тежко закононарушение. Най-тежките закононарушения са битови убийства. Освен това, когато прокуратурата направи преди време конференцията, на която обясняваше за заканите, ставаше въпрос за това, че олигарси и нарушители събирали пари да се заплаща на лобисти, които да очернят основния прокурор. За мен е неразбираемо за какво би трябвало да изсипеш голяма сума пари на лобисти, когато се готвиш да убиеш някого ", разяснява в предаването " Преди всички " на БНР някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов.

Като се изключат сериозните разсъждения в обществените мрежи и по телевизионните студия започнаха да се стартират все по-абсурдни и смешни версии, свързани със международния скрит план против българската прокуратура. Тон даде шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов, който заключи: " В България от дълго време не е имало атентат с взривно устройство, може и чужденци да са основателите му ", сподели той.

" Твърде склонни сме да се фокусираме върху политическите другари и врагове на основния прокурор ", сподели общественият антрополог Харалам Александров в студиото на Нова телевизия. " Сериозните му врагове са напълно разнообразни - много по-опасни и неприятни хора от тези, които желаят да му лимитират пълномощията. На първо място това е проведената престъпност, другите мафиотски групи. Второто, което ми хрумва, е съветската страна, откакто той насочи закана, че ще арестува Путин. Имперските персони не обичат такива неща ", разяснява близкият до ГЕРБ обществен антрополог Александров.
Реклама
На другата прекаленост е водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов - " Докато Кенет Мъртън беше дипломат на Съединени американски щати в Хаити, там беше погубен президента на Хаити. Кенет Мъртън е дипломат на Съединени американски щати в България едвам от няколко седмици и към този момент има опит за ликвидиране на основния прокурор. Човекът несъмнено е експерт и не си губи времето ", написа в профила си в обществените мрежи водачът на " Възраждане ".

Недоверието в прокуратурата и бомбастичните и непотвърдени версии за скрит план против правосъдната система от страна на престъпни лица, " олигарси " и публицисти даде звук на поредност от смешки и в обществените мрежи, изключително откакто излязоха фотоси от мястото на престъплението. " Кратерите на Фандъкова са по-големи от кратера от атентата против Гешев ", написа четец в коментар на форума на Дневник. бг.

" Бирените бутилки, наречени маркери и момата в носия на мястото на атентата ме изпълват с въпроси. ", написа в профила си във фейсбук журналистката Капка Тодорова.

" Беше 1 май, а се усещаше като 1 април ", написа различен в обществената мрежа.
Реклама Свързани публикации Коментар | А може ли да има без значение следствие на нападение против основния прокурор? 2 май 2023, 16:27 " 4 метра огън ", " 3 метра кратер " и 2 ранени дървета: Странният случай с кортежа на Иван Гешев 1 май 2023, 16:22
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР