Взрив и пожар са избухнали на стратегически важния Кримски мост,

...
Взрив и пожар са избухнали на стратегически важния Кримски мост,
Коментари Харесай

Трима души загинаха при взривяването на Кримския мост, движението е пуснато

Взрив и пожар са избухнали на стратегически значимия Кримски мост, който свързва анексирания украински полуостров с територията на Русия над Керченския пролив.

Видеозаписи демонстрират, че се е запалила железопътна комбинация, която евентуално е пренасяла гориво - развалена е освен ЖП-линията, само че и е пропаднала една част от пътното платно.

Кадри в обществените мрежи демонстрират голям черен облак от пушек, който е обхванал едната част на оборудването, издигнато след завземането на Крим от Русия.

Кримският мост е от основно значение по време на войната, тъй като е главният транспортен кулоар на Русия при Черно и Азовско море. Той е най-важната линия за доставяне на съветските войски в южна Украйна.

Автомобилното придвижване по близо 19-километровия път беше спряно през по-голямата част от деня. В следобедните часове ръководителят на Крим Сергей Аксенов разгласи, че придвижването още веднъж е отворено, само че единствено за леки коли и рейсове след прекосяване на цялостна процедура за инспекция.

Движението е проведено в реверсивен режим. Кореспондент на съветската организация ТАСС оповестява, че придвижването по моста не е оживено, а незабавно след откриването му няколко коли са се отправили към Керч.

" Вземат се ограничения за потушаването на огъня ", споделя съветникът на държавното управление на Крим Олег Крючков, представен от " Коммерсант ".

Според проверяващите при гърмежа са починали трима души. Жертвите са се намирали в близкия автомобил, когато камионът се е взривил, оповестиха съветските следователи, като са се срутили елементи от пътното платно на моста. Руският президент Владимир Путин разпореди да се сътвори специфична държавна комисия след случая на Кримския мост

Big explosion reported at Russia’s Crimean Bridge.
— Kevin Rothrock (@KevinRothrock)
Мостът беше открит през 2018 година и беше знак на противозаконното анексиране на Москва. Засега няма публична позиция от управляващите в Киев дали случилото се в действителност не е тяхна отговорност, само че съветникът на украинския президент Зеленски, Михайло Подоляк написа в профила си в Туитър:

" Всичко нелегално би трябвало да бъде унищожено, всичко откраднато би трябвало да бъде върнато на Украйна, всичко окупирано от Русия би трябвало да бъде изгонено ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР