Взети са всички необходими мерки, така че детското интензивно отделение

...
Взети са всички необходими мерки, така че детското интензивно отделение
Коментари Харесай

МЗ: Ще затвори ли детското интензивно отделение в Националната кардиологична болница

Взети са всички нужни ограничения, тъй че детското интензивно поделение в Националната кардиологична болница да продължи да работи и да приема пациентите, потърсили нужната здравна грижа в съответната конструкция. Това споделиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването в отговор на въпрос дали съществува риск от затваряне на отделението.

Въпросът е подложен поради изказване на депутата Кремена Кунева , направено през днешния ден в профила ѝ в обществена мрежа, в което тя показва, че „ детското интензивно поделение към Националната кардиологична болница може да спре да действа до края на тази седмица, заради овакантяване на целия екип. 10 от сериозно значимите интензивни детски кревати в София остават необезпечени. “



Заместник-директорът по лечебната активност на болничното заведение доктор Ивайло Ваклинов сподели, че има подадени заявки за овакантяване от четирима лекари, работещи в Отделението по педиатрия, както и от една здравна сестра. По думите му обслужването на пациентите продължава обикновено.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР