Взехме решение да има пълна прозрачност за потенциален купувач на

...
Взехме решение да има пълна прозрачност за потенциален купувач на
Коментари Харесай

Борисов и Петков за „Лукойл“: Потенциалната сделка ще бъде финализирана само с одобрението на НС

Взехме решение да има цялостна бистрота за евентуален покупател на „ Лукойл “, тъй като е стратегически обект за България, няма да има опция тази договорка да бъде финализирана без разрешението на Народното събрание. Ще бъде взето безусловно транспарантно решение и ще избегнем спекулации, че подмолни играчи или офшорки ще стоят зад този стратегически актив “. Това разгласи съпреседателят на Политическа партия Кирил Петков, дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, пред публицисти в Народно събрание.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е ръководител и на Комисията по външна политика, уточни, че ще бъде вкаран текст, който ще касае стратегически предприятия – газопроводите, хранилищата, нуклеарната енергетика, нефтопреработвателните предприятия.

По тематиката за приемането на България в Шенген, Борисов съобщи, че сме „ много, много близо до Шенген “.

„ Ние комуникирахме с Европейска комисия от няколко седмици по тази тематика. Европа е единствено мощна, единствено когато работим дружно. Такъв метод би трябвало да направен на общоевропейско равнище, тъй че тази полемика се води от няколко седмици “, уточни още той.

„ В момента отлагаме използването, когато Европейска комисия ни даде общоевропейски механизъм за използването на таксата от 20 лв. “, съобщи Петков по отношение на отлагането на въвеждането на такса от 20 лв. на мегаватчас върху съветския газ.

„ Докато всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано “, уточни Борисов.

„ Винаги сме желали да бъдем присъединени по суша към Шенген. Европейският метод значи всичко да се контракти като пакет “, добави още водачът на ГЕРБ.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР