Взаимни обвинения си отправиха Държавната консолидационна компания и изпълнителния директор

...
Взаимни обвинения си отправиха Държавната консолидационна компания и изпълнителния директор
Коментари Харесай

Бившият директор на „Ел Би”: Караха ме да назначавам пенсионери на 6000 лева заплата

Взаимни обвинявания си насочиха Държавната консолидационна компания и изпълнителния шеф на „ Ел Би Булгарикум ” Николай Маринов, който беше освободен от длъжността шеф.

От компанията настояват, че решението да бъде освободен от поста е взето поради сигнали за нарушавания.

Днес на конференция Маринов сподели, че отстраняването му е било нелегално и отхвърли всички обвинявания, отправени от управлението на ДКК пред медии.

„ На 20 февруари Бордът на шефовете на ДКК взима решение и против четири на три гласа взема решение без учредения да освободи мен и госпожа Петрова. Не съм прочел в никой закон да написа, че изпълнителният шеф на ДКК може да влиза в кабинет и като последния кръчмар

да гони изпълнителния шеф. Ето по какъв начин мафията работи. Изпълнителният шеф на ДКК обикаля и заплашва чиновниците, че в случай че кажат каквото и да било в моя отбрана, те ще бъдат уволнени ”, съобщи той.

По думите на Маринов изпълнителният шеф на ДКК му е споделил: „ Пич, ти нямаш работа тук, ти си уволнен, в случай че откажеш непринудено да напуснеш, ще извикам полиция. “

„ На българския народ, който си брои стотинките, с цел да си купи кофичка мляко, не му е смешно, а господин Димитров ми подрежда да назначавам пенсионери на заплата, наблягам, от 6 хиляди лева Какво ще прави този чиновник с тези 6 хиляди лева? Това не е интервенция в оперативната автономия на сдружението. Не, никаква интервенция не е “, сподели още отстраненият изпълнителен шеф.

Бившият изпълнителен шеф на „ Ел Би Булгарикум “ изясни, че чиновниците са обезпокоени и изплашени.

„ Твърди се за закупуване на коли на повишени цени. Бюджетът, който е гласуван за въпросните коли, е утвърден и гласуван от господин Димитров “, заяви той и добави, че Димитров доста ясно два пъти е повторил, че не е получавал никакви документи.

„ Ето я следващата неистина на мафията. Г-н Димитров е получил всички изискани от него документи. Държавата по този начин дава отговор – с документи, обстоятелства и доказателства, мафията единствено приказва “, означи Маринов.

Според Маринов всички артикули на сдружението са с високо качество и в базата във Видин няма фалшив кашкавал, каквито бяха медийни изказвания на изпълнителния шеф на ДКК.

Подобни изявления, както и заповед за прекратяване на всички заплащания от страна на компанията, съгласно Маринов, приказват за предпочитание сдружението да бъде доведено до банкрут.

Той уточни, че редовно е имало вмешателство, описа и за косвен напън от страна на икономическия министър компанията да стартира да доставя мляко от друга компания, което е по-скъпо и с индикатори, които не дават отговор на стандартите. Маринов заяви, че четири пъти е уведомил отрасловия министър със съответните докладни. Маринов отхвърли казаното от Димитров, че понижението във фирмените магазини на „ Ел Би ” е оповестено на 20 февруари, в който Маринов е бил освободен, като сподели своя заповед от 17 февруари.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР