Вярно е, че замразяването е полезен и практичен начин да

...
Вярно е, че замразяването е полезен и практичен начин да
Коментари Харесай

4 храни, които всички замразяваме, а не трябва

Вярно е, че замразяването е потребен и удобен метод да запазите храната и нейните скъпи съставки, само че има хранителни артикули, при които замразяването има противоположния резултат.
По-точно, тези 4 храни трансформират усета и структурата си при процеса на заледяване, тъй че не са най-надеждните за консумация:
1. Храните, които съдържат огромен % течности
Краставици, репички, любеница, портокали са единствено част от плодовете, които не трябва да замразявате. При замразяването течността се кристализира, а при размразяването структурата става кашава и мека.
2. Млечни артикули
Въпреки че замразяването на киселото мляко, кашкавалите и сирената не е рисково за здравето, тези хранителни артикули би трябвало да ги съхранявате в елементарен ледник. Подобно на плодове, съдържащи огромно количество вода, структурата на млечните артикули се трансформира и става по-мека от нормалното.

3. Свежи и сварени яйца
Ниските температури въздействат отрицателно върху усета на яйцето, тъй че замразените яйца няма да са еднообразно вкусни както пресните.
4. Пържени и печени храни
Вече приготвената храна в никакъв случай не е същата след замразяването. Пържените картофи или печеното пиле след топене ще станaт влажни, а олиото, с което са приготвени може да се трансформира във нездравословна лой.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР