Вярно е, че салатата не е храна за ума. Но

...
Вярно е, че салатата не е храна за ума. Но
Коментари Харесай

Как да не отнемаме от здравословния ефект на салатата?


Вярно е, че салатата не е храна за мозъка. Но въпреки това салатата е от дребните храни, които ни обезпечават добър набор от витамини, минерали и антиоксиданти, които са нужни за фините метаболитни процеси в организма и които въпреки всичко се от голяма важност за съвършеното действие и на мозъка.

Мъжете нормално заобикалят салатата като храна, тъй като съгласно тях не е задоволително засищаща, само че това не е напълно правилно. Салата е чудесна гарнитура към мести артикули за обяд и може да бъде пълноценна част от менюто за вечеря, когато по принцип ястията ни би трябвало да са по-леки, с изключение на да бъде „ мезе “.

Естествено, салата може да бъде и толкоз вкусна, че главното ядене да избледнее и по тази причина би трябвало да се знаят няколко трикове.

Ето няколко оферти по какъв начин да създадем салата си пълноценно и неустоимо прелъщение на трапезата за всеки усет:

1. Как да създадем салатата по пълноценна и даваща сила храна

Освен нормалните зеленчуци, които са налични за сезона, а и освен, в салата можем да прибавим хранителни източници, богати на белтъчини. Такива могат да бъдат, с изключение на обичайното за кухнята ни сирене, и парченца пилешко месо, кубчета шунка, риба звук, настърган кашкавал, сварени яйца. В салата може да се прибавят и растителни източници на протеини като остарял фасул, киноа, леща, тофу. Допълнително може да се обогати с маслини, царевица, кълнове...

2. Защо салатата не е вкусна?

В общите рекомендации за здравословно хранене се загатва отбягване на мазнините. Салата обаче наложително би трябвало да се употребява най-малко с малко лой, в противоположен случай потребните хранителни субстанции от зеленчуците няма по какъв начин да се усвоят. Такива да вземем за пример са каротеноидите. По-удачно е вместо да намалявате мазнините в салата, да го извършите във връзка с другите ястия, а салата да обогатите с желаните по усет дресинги. Ако обичате да добавяте майонеза в салата, използвайте го. Подправени с босилек или риган мазни балсами, също са превъзходен вид за овкусяване. Зехтинът няма съперник в това отношение с неговите ненаситени потребни мастни киселини: до 80% олеинова мононенаситена, до 20% омега-6 и до 2% омега-3, както и наситената. В неговите мазнини се съдържат мастноразтворимите витамини – Е, А и D.

3. Как да съхраним качеството ѝ да бъде потребна?

Естествено, в желанието си да я създадем хранителна и вкусна не трябва да стигаме до другата прекаленост. Показател за висока полза на салата е съществуването на пресни зеленчуци в нея. Така че по-скоро не разчитайте „ съветската салата “ да ви обезпечи нужните витамини. По-добър вид са българските: „ снежанка “ с пресни краставици, копър, чесън и орехи; печени чушки в млечен сос, зеле с други пресни зеленчуци и майонеза, да вземем за пример.

Свързани публикации.. Зехтинът понижава риска от гноен колит с 90% 0 5 храни с високо наличие на омега-3 5 Комбиниране на храни – протеини със зеленчуци 0

4. Има и тънкости...

Друга неточност, която вършим, е когато усещаме някои от съставките сухи, да прибавим прекомерно доста дресинг, заради което към този момент фактически се натоварваме с мазнини и салата става тежка. За да избегнете този проблем се пробвайте да откриете хитринките на готвачите в заведенията за хранене. Забележете по какъв начин Ви сервират избрани салати и това не е тъй като кухненският личен състав пести време за безредие. Неслучайно най-отгоре се стърже сиренето и яйцето. Или пролетната салата от настъргана ябълка, цвекло и морков се подрежда в избран ред в съда.

5. Губи време...

Да си признаем салата е времеемка за подготвяне храна, изключително в случай че държим да е друга. Зеленчуците изискват измиване, нарязване. Изисква се и креативност и подготовка, с цел да приготвим друга салата. Понякога и набирането на разнообразни съставки изисква повече в сравнение с да притичаш до близкия магазин. От друга страна, салата се хапва бързо и е единствено за едно ястие.
Всяка салата обаче може да се подготви за 15 минути. Просто първоначално до момента в който придобиете привички е малко по-трудно. Със сигурност обаче това може да е храна приготвена с обич и грижа за здравето!
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР