Вундеркиндът на българския шахмат Нургюл Салимова ще изиграе демонстративен мач

...
Вундеркиндът на българския шахмат Нургюл Салимова ще изиграе демонстративен мач
Коментари Харесай

Битка на половете в шахматен "Двубой на звездите" в Плевен

Вундеркиндът на българския шахмат Нургюл Салимова ще изиграе показателен мач против един от водещите български гросмайстори Радослав Димитров в самобитна борба на половете. Домакин на шахматния " Двубой на звездите " ще бъде хотел " Ростов " в Плевен от 2 до 9 юли.

Инициатор на събитието е ШК " Бургас 64 ", чийто водещ играч е 17-годишната тийнейджърка от с. Крепча. Родената на 2 юни 2003 година Салимова е най-младата шампионка на България за дами за всички времена, откакто завоюва купата от държавното състезание през 2017 година Бивша европейска и някогашна международна шампионка за девойки, сега българката е интернационален занаятчия за мъже и гросмайстор за дами и с самостоятелен коефициент ЕЛО 2372 заема 13-о място в международната класация за девойки до 20 година

Гросмайстор Димитров (27 г.) пък е най-силният български шахматист от родените след 1990 година Победител е в редица европейски шампионати, в това число в обичайните интернационалните съревнования в Бургас и Слънчев бряг. Участник в олимпийския тим на България, с кратковременен рейтинг ЕЛО 2509 той заема 685-о място в света измежду дейните шахматисти.

Нургюл Салимова и Радослав Димитров ще изиграят осем типичен партии с 90-минутна контрола за първите 40 хода плюс 30 минути до края на партията и добавка от 30 сек. след всеки изигран ход. Официалното разкриване ще бъде на 2 юли от 15:00 ч., след което ще бъде даден старт на първата партия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР