Вулканът Ключевской в Камчатка изхвърли пепел за трети път в

...
Вулканът Ключевской в Камчатка изхвърли пепел за трети път в
Коментари Харесай

Вулкан в Камчатка три пъти изхвърли пепел за 24 часа

Вулканът Ключевской в Камчатка изхвърли пепел за трети път в границите на 24 часа. Това съобщиха на 31 декември в Института по вулканология и сеизмология на Далекоизточния клон на Руската академия на науките.

Първото изхвърляне на пепел над 5,5 км е записано в 11:50 (2:50 московско време), струята му се простира на 50 км. Второто изпускане се случи в 12:15 (3:15 московско време) на 6,5 км, шлейфът се разшири до 71 км.

„ В 16:30 (7:30 московско време) детонации издигнаха пепелта на вулкана Ключевской на 6,5 км над морското ниво. Стълбът пепел се простираше на 180 км северозападно от вулкана ", отбелязва научният институт на уеб страницата си.

Оранжевият цвят на кода за авиационна заплаха остава. Учените предизвестиха, че интензивността на вулкана съставлява опасност за локалния и интернационалния въздушен превоз.

На 30 декември, в Камчатка вулканът Ключевской изхвърли пепел на височина 6 хиляди метра над морското ниво. Преди това, на 30 октомври, вулканът изхвърли дирек от пепел на височина към 10 км над морското ниво.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР