Второто основно събитие със Светия отец, на което ще могат

...
Второто основно събитие със Светия отец, на което ще могат
Коментари Харесай

Какво следва в програмата на папа Франциск

Второто главно събитие със Светия отец, на което ще могат да участват жителите, е неделната литургия на пл. " Княз Александър Първи " . Това ще е най-масовото събитие с присъединяване на Светия Отец като на него ще участват над 7600 души. Литургията съставлява обичайната католическа меса, на която с изключение на католици от цялата страна, са поканени и представители на управляващите, както и на другите вероизповедания. Неделната литургия ще бъде доста тържествена, проведена от папския церемониал-майстор монсеньор Гуидо Марини.

На 6 май, понеделник, папа Франциск ще посети бежанския център " Враждебна ", след което в град Раковски ще организира света литургия с първо причестяване на 250 деца в църквата " Пресвето сърце Исусово " . Първото причестяване е незабравим ден за децата католици, а този път те ще бъдат със самия папа. На площада пред църквата ще има към 2000 души.

С част от католическата общественост Светият отец ще се срещне в църквата " Св. Архангел Михаил " в Раковски .

Посещението на папа Франциск у нас ще приключи със събитието за мир на пл. " Независимост " в София. Тогава Светият отец ще насочи своето обръщение за мир към целия свят дружно с представители разнообразни вероизповедания. Шест деца - техни представители, ще държат запалени факли, знак на мира. На сцената на събитието ще има маслиново дърво и рози, знак на България.

Папа Франциск ще бъде изпратен от премиера Борисов на 7 май сутринта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР