Второто издание на ултрамаратона "Кениън Крийк" ще се състои из

...
Второто издание на ултрамаратона "Кениън Крийк" ще се състои из
Коментари Харесай

Ултрамаратон из Поломието събира повече от 400 състезатели

Второто издание на ултрамаратона "Кениън Крийк " ще се състои из Поломието на 4 ноември /неделя/. Това заяви ръководителят на съдружие "Поломие Русе " Чавдар Черников, който е уредник на проявата. Участие са декларирали повече от 400 души от няколко страни. Най-многобройни са българите, като има състезатели от Румъния, Дания, Англия, Украйна, Ирландия.

Състезанието включва пет дистанции - 10, 20, 50 и 90 км, като 50-километровото трасе ще бъде изминато и от велосипедисти. Началото е Басарбовският скален манастир край Русе. Трасето е картинно и следва поречието на река Русенски Лом в посока Ивановските скални църкви, средновековната цитадела Червен и скалните манастири край село Нисово.

Черников изясни, че 90-километровата отдалеченост може да бъде измината за към седем часа от добре готови състезатели. Стартът ще бъде даден в 3,00 часа в нощта против неделя, като участниците ще употребяват челници да си осветяват пътя. Организаторите обясниха, че парични награди за спечелилите няма, защото маратонът ще изгуби от чара си. Осигурени са единствено предметни награди. Целта на "Кениън Крийк " е да покаже хубостта на Поломието.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР