Вторият тур от частичните избори за кмет на Благоевград започна

...
Вторият тур от частичните избори за кмет на Благоевград започна
Коментари Харесай

Балотаж за кмет на Благоевград

Вторият тур от частичните избори за кмет на Благоевград стартира без произшествия и нарушавания във всички 140  изборни секции.

Шестима членове на Секционна изборна комисия от една и съща  партия не са се явили и ще бъдат сменени с нови.

Гласоподавателите са малко в утринните часове. Малко над 65 хиляди души  имат право да гласоподават.

Миналата неделя никой от седемте претенденти не съумя да прескочи 50-процентовата преграда, изборната интензивност беше рекордно ниска.

На балотажа за кмет гласоподавателите избират сред претендента на партия „ ИТН “ юрист Илко Стоянов и самостоятелния, само че подсилен от Българска социалистическа партия инженер Румен Томов, чиито кметски пълномощия бяха прекъснати предварително поради не напълно закритата му компания.

Седмицата сред двата тура мина умерено и без нарушавания на изборните правила.

Само една тъжба е постъпила в Общинската изборна комисия. Тя е подадена от политическа партия и в нея се твърди, че в деня за размисъл по време на спортно мероприятие е имало пропаганда за един от претендентите.  Сигналът не беше доказан.

Изборните бумаги и машините за гласоподаване бяха доставени във всички изборни секции в община Благоевград, като разминаване в графиците и изчакване нямаше.

В 20 секции се гласоподава с хартиена бюлетина, тъй като гласоподавателите са под 300 души. Въпреки това още веднъж бяха отпечатани към 72 хиляди бюлетини, както изисква законът.

На първия тур едвам 27,75 % от малко над 65 хилядите гласоподаватели упражниха правото си на глас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР