Вторият секретар на Държавния департамент на САЩ Уенди Шърман ще

...
Вторият секретар на Държавния департамент на САЩ Уенди Шърман ще
Коментари Харесай

В разгара на военни действия между Русия и Украйна Уенди Шърман пристига в Анкара

Вторият секретар на Държавния департамент на Съединени американски щати Уенди Шърман ще направи през днешния ден сериозно посещаване в Турция за диалози с виновни представители в Истанбул и Анкара.

По данни на турското външно министерство съществена тематика в диалозите ще бъде военният спор Русия-Украйна. Освен това се планува да бъдат разисквани и други въпроси от двустранен темперамент.

В диалозите от турска страна се чака да вземат участие асистент външният министър Седат Йонал, както и други виновни представители.



Всъщност Турция е първата спирка от едноседмичната обиколка на Уенди Шърман, която включва Алжир, Тунис, Мароко.

Турция изцяло поддържа политическото единение, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, написа в Туитър външен министър Мевлют Чавушоглу след срещата си през вчерашния ден с с украинския дипломат в Анкара Васил Боднар.

Чавушоглу също по този начин благодаря на украинските управляващи за оказаната поддръжка при евакуацията на турските жители от Украйна. По-рано турският външен министър заяви, че страната му е евакуирала общо 8050 души, най-вече турски жители, от обхванатата от война Украйна.

В Турция от Украйна дойдоха и 209 кримски татари, от които 98 деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР