Вторият по големина руски град Санкт Петербург, домакин на мачове

...
Вторият по големина руски град Санкт Петербург, домакин на мачове
Коментари Харесай

Санкт Петербург, домакин на Евро 2020, регистрира най-големия брой починали от COVID-19

Вторият по величина съветски град Санкт Петербург, хазаин на мачове от Евро 2020, записва през днешния ден най-високия брой смъртни случаи в Русия на хора с ковид от началото на пандемията, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според формалните данни остарялата имперска столица е отчела 107 смъртни случая за последните 24 часа. Според съветски медии от началото на пандемията това е най-големият брой умряли с ковид в съветски град за денонощие.

Санкт Петербург е извънредно известна туристическа дестинация. Там се играят общо седем мача от Европейското състезание по футбол. Досега са изиграни шест и остава още един - четвъртфинала в петък.

Русия като цяло записва през днешния ден 21 665 нови заразявания. За последно толкоз доста случаи е имало през януари. Страната е наранена от мощно заразния вид Делта. Смъртните случаи за миналото денонощие са 619. Такъв огромен брой умряли за последно е имало през декември. Общо жертвите на пандемията по публични данни са 132 683, само че съгласно съветската статистическа организация Росстат, която има по-широка формулировка за умряли от коронавирус, от началото на пандемията до април 2021 година са умряли към 270 000.

" За да спрем пандемията е належащо едно нещо: всеобщи и бързи имунизации ", съобщи през вчерашния ден по малкия екран кметът на Москва Сергей Собянин.

Москва върна някои от ограничаващите ограничения през последните седмици, включително наложителна работа от у дома за част от чиновниците, наложителна имунизация на работещите в бранша на услугите и въвеждане на хигиеничен паспорт за вървене на ресторант.

Ваксинационната акция в Русия изостава на фона на общото съмнение на популацията. Само 21,2 от общо 146 милиона поданици са получили най-малко една доза, демонстрират данни, оповестени през вчерашния ден на уеб страницата " Гогов ". Той събира данни от районите и медиите, тъй като липсват публични национални статистики.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР