Вторият по големина производител на стомана в Обединеното кралство British

...
Вторият по големина производител на стомана в Обединеното кралство British
Коментари Харесай

British Steel се срина, излагайки на риск близо 25 хил. работни места

Вторият по величина производител на стомана в Обединеното кралство British Steel се срина през днешния ден, излагайки на риск 4500 работни места в компанията, и заплашвайки още 20 000 на доставчиците, оповестява CNN. Компанията търси избавление от държавното управление, само че договарянията завършиха без съглашение. Върховният съд разпореди сдружението да бъде ликвидирано, съгласно държавната работа по неплатежоспособност.

Според известията, компанията British Steel търси държавен заем от 75 милиона паунда за покриване на загубите, за които твърди, че е потърпевша, тъй като европейските поръчки са се изпарили заради несигурността към Брекзит. „ Много от провокациите, пред които сме изправени, не са неповторими за бранша на стоманодобивната индустрия - целият индустриален бранш упорства за сигурност във връзка с Брекзит, който не може да показа с акуратност комерсиалните си връзки с най-големия си пазар единствено за пет месеца, се споделя в изказване на Търговската асоциация тази седмица.

British Steel, която получи държавен заем от 120 млн. лири през предходната година, е купена от капиталовата компания Greybull Capital от индийската Tata Steel през 2016 година за 1 паунд.

Джонатан Оуенс, специалист по веригата за доставки и логистика в бизнес учебното заведение на Университета на Салфорд, съобщи, че компанията се бори на един доста конкурентен пазар. "Ако компанията не може да бъде конкурентоспособна, тогава този заем от 75 милиона паунда евентуално ще забави неизбежността ", сподели той.

British Steel създава повече от 2,8 милиона тона стомана годишно. В компанията работят към 4000 души в Сканторп, Североизточна Англия и към 400 във Франция.

Синдикатите предизвестиха през вчерашния ден, че 20 000 работни места във веригата на доставки ще бъдат изложени на риск, в случай че компанията се срине.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР