Вторият по големина град в Австралия, Мелбърн, ще остане затворен

...
Вторият по големина град в Австралия, Мелбърн, ще остане затворен
Коментари Харесай

COVID стратегия: Нямаш ваксина - значи нямаш и работа

Вторият по величина град в Австралия, Мелбърн, ще остане затворен за втора седмица, откакто заяви за 20 нови случая на COVID-19 и се бори за премахване на инфекциите, породени от мощно заразния вид Делта, оповестява " Ройтерс ".

Мелбърн трябваше да бъде отблокиран в четвъртък, а ограниченията провокираха отчаяние. В Сидни полицията ускорява използването на блокади, до момента в който на някои служащи е позволено да се върнат на строителни обекти - в случай че са имунизирани.

Премиерът на Виктория Дан Андрюс удостовери, че строгите заповеди за престой у дома за Мелбърн ще останат в действие най-малко до 19 август.

" Ако отворим, ще да забележим случаи, сходни на това, което трагично се случва в Сидни сега ", разяснява Андрюс пред кореспонденти в Мелбърн, базирайки се на болестта в най-многолюдния град в Австралия, която се популяризира макар дълготрайните ограничения.

" Наблюдаваме увеличение на броя на случаите и би трябвало да продължим " с ограниченията, сподели министър председателят на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклиан пред кореспонденти в Сидни, докладвайки за 344 нови инфекции през последните 24 часа.

Локдаунът в Сидни ще бъде уголемен и ще включва Дъбо, дребен град на към 400 километра северозападно от Сидни.

За да се рестартират някои огромни промишлености, Нов Южен Уелс разреши на някои от най-засегнатите покрайнини на Сидни да възобновят строителните работи в града, само че първо би трябвало да се имунизират.

" Не желаех да се имунизирам... само че трябваше да предпочитам или ваксина, или без работа ", споделя Ник, 31-годишен, който работи за строителна компания.

Австралия се оправи доста по-добре от доста други страни в развития свят по време на пандемията до момента, с малко под 37 000 случая на COVID-19. Броят на жертвите от началото на пандемията набъбна до общо 944 в сряда.

Но защото по-малко от 25% от страната е изцяло имунизирана, Австралия се бори да избегне непрекъснатото налагане и излизане от блокади, което може да вкара австралийската стопанска система, 13-та в света съгласно Международния валутен фонд, в криза.

Федералните и щатските държавни управления дадоха обещание да прекратят блокирането, когато 70% от близо 26 милиона души в страната се имунизират.

В сряда Мат Комин, ръководещ шеф на Австралийската банка на Британската общественост, най-големият заемодател в страната съобщи, че чака Австралия да избегне криза.

" Тъй като Австралия е изправена пред краткосрочни провокации заради блокирането, чакаме растежът просто да се отсрочи с шест месеца, като стопанската система ще се възвърне в края на 2021 година и ще има мощен напредък през 2022 година ".

Ограниченията към този момент разклатиха доверието на потребителите, което падна до едногодишно дъно през август, демонстрират данните в сряда.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР