Вторият кръг от най-масовата рали дисциплина - спринтът във Видин

...
Вторият кръг от най-масовата рали дисциплина - спринтът във Видин
Коментари Харесай

Видинчани сложиха рали България в малкия си джоб

Вторият кръг от най-масовата рали дисциплинираност - спринтът във Видин на следващия ден и в неделя, отвред задмина именитото рали България отпреди месец. Дунавското надпреварване, което в този момент отбелязва петата си година, има освен повече поръчки повече от старта във Варна, само че също за разлика от България ще бъде същински интернационално поради предстоящото присъединяване на сред 9 и 11 сръбски екипажа.
Общият лист на рали спринт Вида е от 36 екипажа (26 в България) и това е най-дългият лист на участници от основаването на тази колкото евтина, толкоз и мощно известна дисциплинираност в Европа.

По традицията от началото на основаването си през 2014 година, Вида е с три трасета, на които са ситуирани четирите скоростни стадия (общо 41.07 км), а дистанцията сред старта неделя в 9:08 ч. на стадия Синаговци и финала същия ден пред крепостта Баба Вида в 15:00 ч. е 93.31 км.

Колоната ще бъде водена от миналогодишният първенец в спринтовото състезание Динко Иванов (Стара Загора, Citroen С2 R2), само че в колоната ще бъде и новият първенец за 2018 година в ралитата и победител от България Мирослав Ангелов (Мегапорт Рейсинг, Skoda Fabia R5). С номер 4 е и бронзовият медалист за 2018 година Георги Василев (Дианел, Mitsubishi Lancer Evo 9).

Тази година за повторно в домашно съревнование кара и Даниел Попов (Джеи Пи Ар, Опела Адам Къп), който през годината направи съвсем цялостна стратегия в едноименното немско състезание. Церемониалният старт на рали спринт Вида е в събота в 17:00 ч. пред крепостта Баба Вида.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР