Вторият ден на 46-ия парламент беше белязан от остри спорове

...
Вторият ден на 46-ия парламент беше белязан от остри спорове
Коментари Харесай

Иво Прокопиев определи исканията на ДПС за комисия за "Буджака" като нелепи

Вторият ден на 46-ия парламент беше белязан от остри разногласия в пленарната зала и сформирането на няколко нови комисии.

Комисията " Росенец " раздели народните представители.

" Анклавът включва освен вилата на доктор Доган, а и връзката с нефтеното пристанище. Генезисът на цялата тази територия е епикриза за положението на българската страна ", съобщи Христо Иванов от " Демократична България ".

От Движение за права и свободи желаеха да бъде проучено и строителството на парцел, свързван в медии с предприемача Иво Прокопиев, в предпазената околност на полуостров " Буджака " край Созопол.

Пред bTV обаче предприемачът дефинира изказванията като нелепост.

" Всъщност Движение за права и свободи преследва цели, които са изцяло противоположни на заявените от тях като демократична партия ", сподели той.

Създаването на Комисия за следствие на полицейското принуждение по време на митингите предходната година също провокира разногласия сред депутатите.

За нейни членове от ГЕРБ-СДС предложиха Младен Маринов и Тома Биков. Българска социалистическа партия обаче изиска кандидатурата на Маринов да бъде отхвърлена.

" Вие сте една от аргументите за потъпкването на достолепието на българския служител на реда. Вие окървавихте българските митинги ", сподели от парламентарната естрада Стоян Мирчев.

" Аз не видях служители на реда да бият спокойно протестиращи жители. Винаги полицията е употребена за политически цели, с цел да се влезе в националното заседание ", отговори Маринов.

От " ИТН " реагираха.

" За пръв път виждаме по какъв начин някогашен началник на полицията споделя, че тя е употребена за политически цели ", съобщи Филип Станев.

" Страх ме е от това, че се смеете, не желая българи да застават против българи. Дайте да приключим с това ", прикани Арман Бабикян от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

ГЕРБ-СДС напуснаха залата възмутени, че са лишени от своя представител.

И в този парламент Мая Манолова оглави комисията по проверка, която да изследва ръководството за пет години обратно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР