Втори прецедент в страната в преизбирането на президент последните години.

...
Втори прецедент в страната в преизбирането на президент последните години.
Коментари Харесай

Двата ИК спорят как се става премиер и президент в нарушение на Конституцията

Втори казус в страната в преизбирането на президент последните години. Това сподели Светлана Шаренкова от Инициативния комитет на Румен Радев пред бТВ. Тя дефинира акцията му като почтена, няма различен политик, който може да събере цялостни площади. Това, което не има Анастас Герджиков, е властта - счита обаче Румяна Коларова , от ИК на Анастас Герджиков. Тя дефинира, че е повишено нежеланието на хората да вземат участие в изборите, както и се е нараснало напрежението сред етническите общности в България, което с години е скрепявано.

Шаренкова счита, че част от успеха на президента е поради " вдигнатия пестник против нарушаването на върховенството на закона ". Коларова я обори с противоположната теза, че не е прелестно да се живее " в неповторима страна, в която президентът и бъдещият министър председател са нарушили Конституцията безнаказано ".
 Политолози: Поколенчески избор и европеизация на българската политика
Политолози: Поколенчески избор и европеизация на българската политика

Изборните резултати повтарят и съотношението на парламентарните сили

Нека в победоносен ваш жанр - да назоваваме нещата с същинските им имена, прикани тя. Радев получи половин милион по-малко гласове от първото му избиране. Доверието му е непокътнато, настоя Шаренкова, само че Румяна Коларова счита, че " колкото пъти и да го повтори - няма да е правилно ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР