Втори немски инвеститор строи завод край Враца.По думи на кмета

...
Втори немски инвеститор строи завод край Враца.По думи на кмета
Коментари Харесай

Втори немски инвеститор строи завод край Враца

Втори немски вложител строи цех край Враца.

По думи на кмета на общината Калин Каменов капиталов интерес към този момент е декларирал най-големият производител на каучукови произведения и пластмасови тръби за автомобилната промишленост " Теклас ". Предвижда се вложенията да са за 30 милиона лв..

Каменов съобщи, че е посетил централата на немската компания и е получил всички нужни документи. На церемонията градоначалникът бил дружно с министъра на стопанската система Емил Караниколов и изпълнителния шеф на Българската организация за вложения (БАИ) Стамен Янев.

За да стартира градежът, вложителят би трябвало да избере един от препоръчаните от общината терени и да получи документ от БАИ, а Общинският съвет да утвърди договорката.

По прогнози на кмета цялата процедура ще отнеме към 2 месеца.

Предвижда се първият стадий от плана да бъде приключен за 6 месеца, като стартово ще бъдат открити 500 работни места. Плановете обаче са те да бъдат удвоени.

Припомняме, " Теклас " е вторият немски вложител, който съобщи интерес за създаване на цех край Враца.

Само преди месец беше подписан контракт за градеж на фабрика на стойност 22 милиона лв.. Предприятието ще създава кабели за транспорт на данни и електронни съставни елементи и се планува да разкрие до 1000 работни места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР