Втори легендарен български волейболист е на път да се кандидатира

...
Втори легендарен български волейболист е на път да се кандидатира
Коментари Харесай

Задава се втори кандидат за нов шеф на волейбола

Втори именит български волейболист е на път да се кандидатира за шефското място във федерацията (БФВ), в случай че бъде свикано изключително изборно Общо заседание. След като Любомир Ганев беше публично повдигнат от инициативния комитет за събаряне на президента Данчо Лазаров, в негов съперник може да се трансформира Борислав Кьосев.

Впрочем този ход беше плануван от самия Ганев преди дни - че Лазаров ще се отдръпна в интерес на някой от доближените си членове в Управителния съвет, като загатна имената на Деко Григоров и Кьосев. Първият отхвърли това с отворено писмо, само че вторият реагира по напълно друг метод.

" Аз съм Боре Кьосев, не съм Данчо Лазаров, не съм Любо Ганев. Ако би трябвало и счете, че е хубаво за обществеността, е обикновено да си подам кандидатурата, както и Любо Ганев. Какво ми пречи? Занимавам се с бизнес, запознат съм връзки, нямам проблем с хората. Ако преценява, имам и силите, и хората ", каза пред bTV легендата на ЦСКА и националния тим.

Кьосев удостовери, че Лазаров няма желание да продължи почналото през 2002 година ръководство на БФВ. Или най-малко не персонално.

" Говорил съм с Данчо Лазаров. Каза, че се е изчерпал, няма да тръгне да навреди на волейбола. Въпросът е по какъв начин ще се случи това. Мисля, че в близко бъдеще би трябвало да се седне на едни договаряния с господин Лазаров, тъй като аз, и да се кандидатирам за президент дружно с Любо Ганев, това е чисто демократично. На мен ми се обаждат хора и ми споделят: " Господин Кьосев, апелирам ви, кандидатирайте се, тъй като считаме, че вие сте една обединителна фигура, която може да сплоти и опозицията, и настоящето управление ", описа Кьосев.

На 20 декември първо следва изключително Общо заседание на БФВ в Казанлък, свикано за смяна в състава на Управителния съвет. По правилник за президент на федерацията може да се кандидатира единствено член на УС. Според Ганев задачата на събранието е той да бъде изключен от състава.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР