Втори екип български пожарникари замина днес за гръцкия град Лариса,

...
Втори екип български пожарникари замина днес за гръцкия град Лариса,
Коментари Харесай

Страната ни изпраща втори екип пожарникари в Гърция

Втори екип български пожарникари отпътува през днешния ден за гръцкия град Лариса, където ще оказва помощ на свои сътрудници при положение на пораждане на горски пожари. 16-те огнеборци са чиновници на районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Благоевград, София и Пловдив, заяви ръководителят на групата гл. контрольор Петър Петров – шеф на бранш „ Специализирани оперативни действия “ към пловдивската противопожарна работа.

Екипът потегли в неделя от районната пожарна работа в Благоевград с три микробуса, с които довечера ще се приберат българските пожарникари от първата група. Специализираната техниката, с която при започване на месеца за Гърция отпътува първият екип, остава в южната ни съседка до края на месеца. В Лариса нашите огнеборци ще получат информация за схемата на работа, както и за синхронизиране на дейностите с гръцките си сътрудници.

Българският модул е част от инициираното от Европейската комисия „ Предислоциране на сили и средства за гасене на горски пожари в Република Гърция “. Идеята се реализира пилотно по Програмата за продан на специалисти в границите на механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз. Целта е превантивна.

България взе участие със основания през 2018 година Модул за гасене на горски пожари, който е минал развой на сертификация в Европейския запас за Гражданска отбрана през 2019 година.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР