Втори ден край БНБ се извива дълга опашка за покупка

...
Втори ден край БНБ се извива дълга опашка за покупка
Коментари Харесай

БНБ е продала 844 юбилейни монети за ден

Втори ден край Българска народна банка се извива дълга опашка за покупка на 2 юбилейни монети.
Националната банка е окупирана от фенове на нумизматиката, които желаят да се снабдят с монетата от 10 лв., пусната в чест на българското европредседателство и юбилейна монета с цена 2 лева

Цената на монетата от 10 лева е 66 лв. и се продава на касите на Българска народна банка в няколко български градове – София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен.

По данни на Българска народна банка единствено през вчерашния ден са закупени 844 монети.

Опашките от хора пред Българска народна банка обаче не понижават, тъй като от Министерството за европредседателството на България са иззели част от монетите, с цел да ги раздават като дарове на публични посетители.

Според нумизмати организацията на продажбите е неприятна и това е довело до опашката пред Българска народна банка. Досега юбилейните монети са се продавали и в комерсиалните банки и сходно нещо в никакъв случай не се е случвало. Освен това същинските нумизмати купували постоянно по 2 монети, а в този момент се продавало единствено по една. Това принудило колекционерите да водят и компаньон, което нараснало навалицата.

Едва ли всички искащи да купят монетата ще се снабдят с нея, считат от сектора. Според техни данни от Министерството за европредседателството са изкупили 1200 броя.

От лицевата страна в позлатения вътрешен кръг са изобразени емблемата на Българска народна банка и номиналната стойност 10 лв., а от противоположната страна в позлатения вътрешен кръг е ситуирано логото на Българското председателство, определено след конкурс сред над 180 художници от България, Македония, Германия и Украйна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР