Втората вълна от пандемията с коронавируса забави пазара на недвижими

...
Втората вълна от пандемията с коронавируса забави пазара на недвижими
Коментари Харесай

Поскъпването на жилища продължава

Втората вълна от пандемията с ковид забави пазара на недвижими парцели в Италия. Въпреки това обаче междинната цена на квадратен метър жилищна повърхност регистрира растеж от 9.5% през ноември по отношение на септември и към този момент е 1736 EUR. На годишна база нарастването е 1.5%. В същото време в четирите най-големи италиански града е регистриран месечен спад: Торино - 1.7%, Неапол - 1.6%, Милано - 1% и Рим - 0.1%.

Цените са отчели растеж в шест района на Италия, като най-силен той е в Ломбардия - 2.1%. Имотите обаче са поевтинели в 13 района, като най-вече в Аоста, където обезценяването е 3.4% през ноември на годишна база. Най-скъпо се търгуват жилищата в Лигурия. Там междинната цена на квадратен метър е 2459 EUR. На другия завършек на класацията е Калабрия - 902 EUR.

В 63 от провинциалните градове на Италия цените на жилищата са паднали, а в 39 - са се повишили. При първата група най-хубави резултати демонстрира Болоня - 2.1% и Милано -2%. При втората група - Аоста с намаляване от 3.4% и Верона - 2.4%.

В 66 от районните градове жилищата са поевтинели, а в 40 - са се нараснали. Най-силен растеж има в Кремона - 2.4%. Най-много са поевтинели в Нуоро - 4.6%. Най-скъпият регионален град за покупка на жилища е Венеция. Там междинната цена на квадратен метър е 4456 EUR. Следва Милано - 4008 EUR и трета остава Флоренция - 3952 EUR. Най-евтино в Италия е да се купи жилище в Белле - 727 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР