Втората ракета в тима ни Александър Лазаров (№301 в света)

...
Втората ракета в тима ни Александър Лазаров (№301 в света)
Коментари Харесай

Лазаров открива плейофа за Купа "Дейвис"

Втората ракета в отбора ни Александър Лазаров (№301 в света) ще играе в срещата на сингъл, с която ще бъде открит мачът сред Нова Зеландия и България от плейофите за влизане в Световна група I на шампионата за Купа " Дейвис " - международното състезание по тенис за мъжки тимове. Негов противник ще бъде водещият играч на домакините Аджийт Рай (№456 в ранглистата).

Това отреди изтегленият тази нощ чоп за дуела в Крайстчърч (4-5 февруари), който дава исторически късмет пред българския отбор. При победа страната ни за първи път ще се изкачи във второто равнище на най-престижната отборна конкуренция.

В първия ден от мача, който ще се играе на корав корт в комплекса " Уайлдинг Парк ", ще се състои още една среща поединично. В нея един против различен ще се изправят първата ракета в състава ни Димитър Кузманов (№192) и втората в новозеландския отбор Рубин Стейтъм (№476).

Неделната стратегия ще започва с мач на двойки, за който българският капитан Валентин Димов е декларирал Александър Донски и Пьотр Нестеров. Двамата ще имат за противници звездния тандем на домакините Майкъл Винъс (№16 в международната класация на двойки) и Артьом Ситак (№133 на каре).

По традиция следват срещите на сингъл сред първите ракети Рай - Кузманов и сред вторите Стейтъм - Лазаров. Капитан на Нова Зеландия е Кели Евърндън, а в състава му е записан и пети тенисист - Киранпал Пану (№576).

Решаващият плейоф стартира в събота в 12:00 ч. локално време (1:00 ч. след среднощ на 4 февруари в България). В неделя пък началото е планувано за 11:00 ч. локално време (0:00 ч. на 5 февруари у нас).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР