Втората ракета на България Димитър Кузманов призна, че не е

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов призна, че не е
Коментари Харесай

Кузманов: Вчерашният мач оказа влияние, не успях да поддържам високо ниво от началото до края

Втората ракета на България Димитър Кузманов призна, че не е издържал физически в мача си от втория кръг на шампионата по тенис от сериите АТП 250 София с награден фонд 481270 евро.

Участващият с " уайлд кард " Кузманов загуби с 5:7, 1:6 след два часа игра от поляка Камил Майхжак, " благополучен губещ " от квалификациите.

Пловдивчанинът стартира добре и имаше преимущество от 4:1 гейма първоначално, когато беше пресен, само че по-късно следствията от вчерашния тежък над 3-часов дуел против италианеца Лоренцо Музети оказаха въздействие и българинът загуби осем от последните девет гейма, а с това и срещата.

" Със сигурност вчерашния мач оказа въздействие, защото през днешния ден не съумях да подкрепям високо равнище от началото до края. Започнах доста добре, само че бях пресен първоначално. Постепенно започнах да изгубвам сила и мощ. Имах проблеми с дишането, с краката. Много е гадно, когато искаш да направиш нещо, само че тялото ти не го позвалява. Направих всичко допустимо да се възстанова за по-малко от 24 часа, само че силите ми не стигнаха ", разяснява Кузманов.

" Първият сет беше от доста високо качество, а във втория, макар резултата, също направих положителни разигравания. Но мачът беше тежък с доста високо движение и не съумях да устоя. Поздравления за Камил. Той игра съвсем без неточности и за разлика от мен съумя да надгради в хода на срещата ", сподели още българинът.

Кузманов е удовлетворен от цялостното си показване в шампионата, откакто съумя да запише дебютна победа в главната скица.

" Много съм удовлетворен, защото и през вчерашния ден, и през днешния ден демонстрирах доста добра игра и се забавлявах. Както споделих и преди шампионата, най-важното за мен е играта. Когато нещата ми се получават на корта, идват и резултатите ", съобщи българинът.

Той за следващ път изрази страдание, че поради противоепидемичните ограничения против Ковид-19 в страната не са позволени фенове в залата.

" Със сигурност обичам да играя пред аудитория, както и всеки един играч. Толкова доста хора ми писаха и звъняха дали ще има билети, има ли някаква опция да се гледат мачовете. Жалко е, тъй като хората можеха да участват на един прелестен шампионат. Жалко е, че няма аудитория. В последно време свикнахме на всички места да игрем пред аудитория, в действителност забравихме какво са рестрикции. Дано до края на шампионата се откри някакъв компромисен вид за феновете, тъй като това не е добре за спорта ", съобщи Кузманов.

Пловдивчанинът продължава присъединяване в " София Оупън " в конкуренцията на двойки, където си партнира с Александър Донски. Двамата ще изиграят на следващия ден в следобедната сесия на корт 1 след 15:00 часа срещата си от първия кръг при дуетите против британците Джони О`Мара и Кен Скупски.

" Физически мисля, че ще бъда ОК, защото играта на двойки не е толкоз изискваща физически, разиграванията са по-къси, тичането е по-малко, а и има кой да ми оказва помощ на корта. Надявам се и душевен да се запазя, тъй като и това е доста значимо. Ще излезем да се забавляваме с Алекс, пък каквото стане ", сподели Кузманов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР