Втората неонатална линейка, закупена със средства от кампанията Капачки за

...
Втората неонатална линейка, закупена със средства от кампанията Капачки за
Коментари Харесай

Втората неонатална линейка от Капачки за бъдеще вече влиза в действие

Втората неонатална кола за спешна помощ, закупена със средства от акцията " Капачки за бъдеще ", е записана в КАТ, видя Plovdiv24.bg в обществените мрежи. Лазар Радков, основател на акцията, разгласява фотография и къса информация.

Съвсем неотдавна бяха събрани средства за закупуването ѝ, а към този момент тече акция и за трета такава. 

Първата неонатална кола за спешна помощ беше предоставена да обслужва Пловдив и областта  и още незабавно влиза в деяние, когато в МБАЛ Асеновград се ражда недоносено бебе. Докато колата за спешна помощ пътува, бебето се ражда, незабавно получава грижи от лекарите в Асеновград и е сложено в кувьоза, който с " Капачки за бъдеще " е дарена на болничното заведение преди тъкмо две години! Съвсем скоро колата за спешна помощ идва, взима бебенцето в транспортния кувьоз и за по-малко от час след раждането си бебенцето към този момент е в Неонатологията в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив и за него към този момент се грижат едни от най-хубавите неонатолози в България!

Мисията е изпълнена!, оповестиха тогава от " Капачки за бъдеще ".

Акцията по събирането на капачки продължава, защото има концепция на хора от организацията да се събират капачки и за въртолет за изключителни обстановки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР