Голям японски доставчик на храни изтегли повече от 100 000

...
Голям японски доставчик на храни изтегли повече от 100 000
Коментари Харесай

Откриха чести от плъхове в нарязан хляб

Голям японски снабдител на храни изтегли повече от 100 000 опаковки от известна марка нарязан бял самун, откакто елементи от плъхове бяха открити в някои хлябове. Скандалът е следващ от множеството с сигурността на храните, измъчващи втората по величина стопанска система в Азия, която има дългогодишна известност за надеждността на своя експорт на храни.

В изказване в сряда Pasco Shikishima Corporation съобщи, че проверява по какъв начин елементи от " малко животно “ са намерили място в два пакета нарязан самун, добавяйки, че до момента никой не се е разболял след консумация на продукта.

По-късно беше доказано пред CNN, че останките принадлежат на плъх.

Те са открити в партида бял самун " чоджуку “, прочут със своята спомагателна дъвчаща текстура - създаден от фабрика, основана в западната префектура Токио, съгласно компанията.

" Ще изтеглим продуктите, които са създадени на същата фабрична линия, и в това време ще спрем въпросната линия, с цел да определим повода и да използван контрамерки “, се споделя в изказването, добавяйки, че изтеглянето включва към 104 000 опаковки.

Изтегленият артикул не се продава в чужбина, сподели представител на компанията пред CNN.

Основана през 1920 година, Pasco е главен снабдител на печени произведения, който наема повече от 3700 чиновници в 12 заводи в цялата страна.

През март японските здравни управляващи подредиха изтеглянето на три хранителни добавки, създадени от Kobayashi Pharmaceutical, огромен производител на медикаменти, след гибелта на няколко консуматори. Повече от 100 други са приети в болница.

Миналия август доставчикът на храни Warabeya Nichiyo разкри два случая на открити хлебарки в оризовите топки, които се продават в разбъркан магазин 7-Eleven в Сайтама, северно от Токио, съгласно Reuters.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР