Официален представител на Хамас обвини Израел, че извършва военни действия

...
Официален представител на Хамас обвини Израел, че извършва военни действия
Коментари Харесай

Хамас: Израел иска да саботира преговорите за примирие с действията си в Рафах


Официален представител на Хамас упрекна Израел, че прави военни дейности в Рафах, с цел да блокира договарянията за реализиране на помирение, съобщи Агенция Франс Прес.

Израел не се съобрази с интернационалните възражения и изпрати танкове в Рафах, който е претъпкан с палестински цивилни, укриващи се покрай египетската граница.

На 7 май израелската войска (ЦАХАЛ) завзе пропускателен пункт, който е главният канал за доставка на помощи в обсадената територия.

Военните интервенции на Израел в Рафах и граничния пункт " целят да попречват напъните на медиаторите ", съобщи Еззат ал-Ришк.

Въпреки това Хамас към момента е решен да " одобри предлагането (за преустановяване на огъня), показано от медиаторите ", сподели той.

Делегация на Хамас, изпратена на договарянията в Кайро, е отпътувала и се връща в катарската столица Доха.

Египет, Катар и Съединените щати от месеци се пробват да посредничат за реализиране на съглашение сред Израел и Хамас.

Разговорите с присъединяване на делегации на Катар, Съединени американски щати и Хамас, целящи да затвърдят от дълго време спряното съглашение за преустановяване на огъня, ще продължат и през днешния ден в Кайро. " Ислямски джихад ", който се бори дружно с Хамас, и марксисткият Народен фронт за избавление на Палестина също вземат участие и " са отворени " за реализиране на съглашение, заяви “Ал-Кахера Нюз “. /БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР