ЖЕНЕВА (AP) — ФИФА е предупредена за правни действия от

...
ЖЕНЕВА (AP) — ФИФА е предупредена за правни действия от
Коментари Харесай

ФИФА е призована да преразгледа претоварения календар или да се сблъска със съдебни действия от синдикатите и лигите на играчите

ЖЕНЕВА (AP) — ФИФА е предизвестена за правни дейности от играчи и национални лиги, в случай че не се откаже от прибавянето на нови и по-големи надпревари към претрупания календар на мъжкия интернационален футбол.

ФИФА е подложена на критика за „ едностранни решения, които облагодетелстват нейните лични надпревари и търговски ползи “ — в това число Световната купа и разширеното Световно клубно състезание с 32 тима, което дебютира идната година — през писмо, изпратено от световния съюз на играчите FIFPRO и Асоциацията на международните лиги, забелязано в четвъртък от Асошиейтед прес.

В писмото се твърди, че е „ по своята същина корист “ FIFA да продължава да прибавя игри, до момента в който принуждава играчите и лигите да се приспособяват.

ФИФА е призована да пренасрочи обновеното Световно клубно състезание, което би трябвало да се организира в Съединените щати през юни 2025 година Съставът включва финалистите от Шампионската лига Реал Мадрид и Борусия Дортмунд плюс Манчестър Сити и Байерн Мюнхен.

Тоз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР