Втората национална конференцията на левите организации Левицата“ отправи обръщение към

...
Втората национална конференцията на левите организации Левицата“ отправи обръщение към
Коментари Харесай

Втората национална конференцията на левите организации „Левицата“ отправи обръщение към делегатите на заседанието на 50-ия Конгрес на БСП

Втората национална конференцията на левите организации „ Левицата “ насочи послание към делегатите на съвещанието на 50-ия Конгрес на Българската социалистическа партия на 12 февруари.

В текста на обръщението се споделя:

През месец ноември 2022 година стартира развой на необятна идейна полемика на представители на Българска социалистическа партия, други леви партии и цивилен организации, на синдикалисти и на леви интелектуалци, чиято огромна и стратегическа цел, чиято задача с историческо значение за България е ОБЕДИНЕНИЕТО НА ЛЕВИЦАТА!

За нас, участниците в Конференцията „ Левицата! “, обединяването на левите сили не може и няма по какъв начин да бъде във щета на Българска социалистическа партия!  Обединението би трябвало да даде вяра на споделящите левите полезности български жители за нова сила и вероятност на лявото, за незабавно и дейно решение на най-острите обществени, стопански, политически и духовни проблеми на днешна България, достигнала след 33 години на дясна неолиберална политика до сериозни равнища на обществено неравноправие.

Обединението на Левицата е ЗА кардинално нови, смели и решителни леви политики, които да преобърнат пагубната наклонност България да е най-бедната страна в Европейски Съюз, страната с крещящи неравенства, с максимален брой работещи небогати и бедстващи пенсионери, с младо потомство, което напуща Отечеството в търсене на избавление от мизерията и неналичието на вероятности. Страната с най-високи равнища на корупция по високите етажи на властта, с сериозна липса на господство на закона, със опазване на здравето, превърнато в търговия. Тези проблеми изискват ясни решения, които могат да станат действителност единствено посредством единно, мощно „ Ляво Обединение “, което да стане водеща парламентарна мощ, а не  брошка на ревера на статуквото и част от миманса на прехода.

Нашата цел е РЕСТАРТ НА прокламираната в Конституцията СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА, а пътят е ОБЕДИНЕНИЕ НА ЛЕВИЦАТА! Ляво обединяване, което не е против Българска социалистическа партия, нито зад тила на най-старата и всеобща социалистическа партия у нас. То може да се случи единствено посредством единодействието, труда, ентусиазма и вярата на всички леви хора – социалисти, социалдемократи, комунисти, еколози, на синдикатите, кооперациите, на левите цивилен и патриотични организации, на милионите обществено мислещи хора, които да върнем към правенето на политика и отстояването на правила – с общи хрумвания, групов дух и мощна религия!

Вярваме, че социалистите са естествена и неотменима част от процеса, задачите и политиките на Обединената Левица. В подадената ръка през днешния ден е нашата мощ на следващия ден! Обновлението на Българска социалистическа партия е наложително изискване за възобновяване силата на партията, която би трябвало да загърби натрапения вождизъм, да бъде прекъсната изтощителната вътрешнопратийна война, да възвърне правилото на демократичното единение. 

Обединената Левица е пътят: Днес е времето! Утре ще бъде късно!

Конференция на Обединената Левица

Пловдив, 19 януари 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР