Втора скорост за въвеждане на медиацията в съдебната система -

...
Втора скорост за въвеждане на медиацията в съдебната система -
Коментари Харесай

Крум Зарков, ВСС и ВАС поискаха медиацията на втора скорост

Втора скорост за въвеждане на медиацията в правосъдната система - изиска служебният министър на правораздаването Крум Зарков на национална конференция на тематика " Медиацията по висящите правосъдни каузи - опция и изгода за всички участници ".

" Комбинацията сред претоварване на правосъдната система и общото незадоволство, което основава в доста хора го изисква ", сподели той.

По-трудната част е приложението на Закона за медиацията . Развитието на обществата, урбанизацията, развиването на технологиите и методът, по който обществата еволюират, основават условия за възходящи спорове. Улесненият достъп до правораздаване прави по този начин, че влизането в правосъдна зала към този момент не е нещо извънредно, само че комбинацията сред факторите вършат, тъй че правосъдната система не може да отговори на това, което се изисква от нея. Разискванията, теоретичните разработки и способите за разрешаване на спора са многочислени, означи Зарков.
 Задължителна правосъдна медиация гласоподаваха депутатите
Задължителна правосъдна медиация гласоподаваха депутатите

Депутатите одобриха на първо четене и измененията в Граждански процесуален кодекс

По думите му би трябвало ясно да се приготвят системите , с цел да се получи ясна композиция от престиж, съвестност и да се мине на трета стъпка, в която медиацията да удовлетвори и двете страни в спора. Медиацията може да се окаже обстановка, в която всички печелят - системата на правораздаването, хората, които имат потребност от правораздаване и страните по разногласието, които могат да бъдат подкрепени, че техният спор може да бъде решен по цивилизован метод, от който двете страни да излязат спечелили или най-малко еднообразно изгубили, акцентира Крум Зарков.

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Галина Захарова добави, че медиацията е един прийом, който съставлява опция в съда. Колкото по-висока правна просвета има едно общество, толкоз повече употребява други възможности начини за разрешаване на разногласията. Медиацията е разумен прийом за разрешаване на спорове, само че е доста мощен и мощен инструмент за понижаване на натовареността в съдилищата и разрешаване споровете отвън правосъдната зала, разясни Захарова.
 Задължителна медиация и споделени наставнически права борят експанзията в учебно заведение
Задължителна медиация и споделени наставнически права борят експанзията в учебно заведение

Момченцата копират модела на мутрите, а момиченцата - на твърдата чалга и силиконовите хубавици, изясни Атанасов от " Обединените патриоти "

Тя добави още, че медиацията покачва успеваемостта на правораздаването , само че е и един пестелив инструмент, който икономисва сили и средства на съдията да се концентрира върху по-тежките каузи. Медиацията предпоставя по-висока степен на изпълняемост, тъй като въпреки всичко тя е непринуден развой. Извън това измерение на способа за разрешаване на разногласията има един различен, който е значителен - медиацията е мощен инструмент за хуманизиране на цялото общество, безапелационна бе Захарова.

Тя сподели още в умозаключение, че задачата на медиацията и е връзка за постигане на съгласие. Захарова е уверена, че посредством медиацията Висш съдебен съвет съумя да показва на обществото по какъв начин се управлява вярно правосъдната власт в България . Медиацията ще има дълготрайно отражение върху работата на правосъдната система, сподели още ръководителят на Върховен касационен съд.

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков съобщи, че медиацията е една негова остаряла болежка и фантазия . Медиацията дава добра опция за решение на правосъдните разногласия отвън правосъдната зала, уточни Чолаков и добави, че това е принцип, който се ползва във всички естествени страни, които употребяват медиацията доста необятно.

Той е сигурен, че има още върху какво да се работи за усъвършенстване на Закона за медиацията, с цел да може когато стартира да се ползва, да няма правни спънки и дискусионни въпроси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР