Втора самостоятелна изложба представи 12-годишният Александър от Перник. Момчето, което

...
Втора самостоятелна изложба представи 12-годишният Александър от Перник. Момчето, което
Коментари Харесай

Сашко, който обедини България с изчезването си, подреди втора самостоятелна изложба

Втора независима галерия показа 12-годишният Александър от Перник. Момчето, което изчезна предходната година и беше търсено повече от седмица от редица институции и доброволци, сподели пред близки и познати 24 свои произведения.

Експозицията бе открита във фоайето на Минната дирекция в наличието на фамилията на момчето, регионалният шеф Людмил Веселинов и секретаря на Община Перник Мартин Жлябинков. Сред присъстващите бяха още спасителят на момчето Веселин Георгиев и някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.



" Вече имах опцията да видя картина на Сашко, която той ми подари. За мен най-важното и вдъхновяващото е, че той е жив е здрав, развива се и твори ", сподели Демерджиев. Той добави, че приказката, почнала с намирането на детето, не е завършила.

Областният шеф на Перник, който по специалност е художник, също оцени високо картините:

" За мен това са едни извънредно любопитни произведения, които демонстрират един необикновен свят на Сашко, изпълнен със странни метафизични облици и намигвания към природата и обособените й детайли, които могат да бъдат доловени в една нереална картина. Веселинов разяснява, че в рисунките всеки би видял нещо, каращо го да се замисли над претърпяното от Сашко.





Картините на момчето са нови и са рисувани през последните 10 месеца. Бащата на детето Александър Цветанов разяснява, че по този метод то показва вътрешния си свят. Платната се открояват с забавни облици и фигури наподобяващи животни, човешки силуети и естествени детайли.

Една рисунка лишава приблизително сред половин и един час, с цел да бъде нарисувана от Сашко. Месец след намирането си детето се е върнало единствено към четките и боите.



Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР