Втора партия предложи по-високо увеличение на пенсиите от варианта на

...
Втора партия предложи по-високо увеличение на пенсиите от варианта на
Коментари Харесай

ДПС предложи 14% за пенсиите и 120 лв. добавка на бедните пенсионери

Втора партия предложи по-високо нарастване на пенсиите от разновидността на държавното управление и опазване на добавките до края на годината като обособена сума. Предложения за актуализацията преди второ четене през днешния ден внесоха от Движение за права и свободи.

Движението предлага 14% нарастване на пенсиите от 1 юли при 10% от държавното управление и 15% от ГЕРБ. Хасан Адемов и сътрудниците му също като ГЕРБ оферират коронавирус добавката да остане настрана, само че имат концепция тя да е в два размера. За хората с пенсии под линията на беднотия (413 лева.) добавката би трябвало да стане 120 лева до края на годината - това беше и сумата, която придвижването наложи предходната есен за последните три месеца на годината. За останалите сумата остава 60 лева и още веднъж е до края на годината.

За минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст Движение за права и свободи предлага да стане 481,80 лева при 467 лева от държавното управление и 430 лева плюс 60 лева от ГЕРБ. В сумата на Движение за права и свободи към този момент е включена добавка от 60 лева - тя е сегашната минимална пенсия, увеличена с 14% плюс 60 лева

Без коронавирус добавки и обезщетения пенсиите под линията на беднотия са 783 000, показват вносителите в претекстовете си. Когато бъдат подкрепени със 120 лева, под линията на беднотия ще останат 318 000 пенсионери.

Движение за права и свободи предлага да отпадне текстът, с който ръководещите желаеха да вкарат включването на твърда сума от 60 лева и за бъдещите пенсии. Движението не визира текстовете за преизчисление на пенсиите от 1 октомври, което би трябвало да усили към 717 000 от тях. ГЕРБ предлага да няма такова.

Предложенията на ГЕРБ:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР